CULTURA

El festival gastroliterari es desplegarà a la capital dels Ports del 21 al 23 de febrer

El festival 'Morella Negra com la Trufa' s'amplia i establirà vincles culturals amb la localitat d'Alcanar

Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓ. La desena edició del Festival i Fira Morella Negra Com la Trufa consolida el seu paper com a referent cultural, amb un maridatge únic entre la literatura i la gastronomia. Enguany, el festival travessa fronteres, celebrant-se entre els Ports i el Montsià, amb Morella i Alcanar com a escenaris principals. En la nova edició, Morella Negra Com la Trufa s’amplia en temps i espai i sorgeix Morella/Alcanar, Black Connection. El festival es celebra del 21 al 23 de febrer a la ciutat de Morella, i culminarà el dissabte 15 de març a la voramar d’Alcanar. La connexió amb Alcanar és una iniciativa oberta de reforçament dels vincles culturals i de promoció també d’Alcanar com un punt d’interés en el panorama literari i gastronòmic. 

El projecte posa en valor les potencialitats locals, les obri al món i al diàleg social actual. A través de presentacions, taules rodones i altres activitats amb autors destacats del gènere negre, Morella i Alcanar compartiran cultura literària, però també patrimoni gastronòmic de dues zones que destaquen pel rebost autòcton i on el producte de quilòmetre 0 dels dos territoris es complementa a la perfecció. A través d’aquesta col·laboració literària, Morella i Alcanar, també volen reforçar la promoció del territori oferint un circuit cultural més ampli, atractiu per als visitants i donant visibilitat als recursos naturals, patrimonials i socials.

La jornada a Alcanar: literatura negra en català

Jorge Garcia, comissari de Morella Negra com la Trufa, ha explicat que la jornada a Alcanar comptarà amb la participació d’autors de la llengua catalana. Així, els escriptors rebran els lectors amb una firma de llibres i xerrades a la vesprada. I conclourà amb un tast de la gastronomia representativa de Morella i d’Alcanar.


El comissari ha incidit en la qualitat cultural i gastronòmica de les dues localitats: “Morella té una oferta gastronòmica molt potent, i Alcanar i les seues cases d’Alcanar també. Unir la lectura i la gastronomia és una simbiosi molt interessant”. “Les nostres comarques tenen molts de nexes d’unió i la relació de Morella amb les Terres de l'Ebre és molt fluida, convidem a tothom a participar en les jornades i conéixer les dues localitats”, ha explicat l’organitzador del festival.

Nexe entre el nord de Castelló i el sud de Catalunya

Amb l’objectiu de consolidar els vincles culturals i gastronòmics entre el nord de Castelló i el sud de Catalunya, el festival es presenta com una oportunitat única per enfortir el patrimoni i l’activitat cultural d’aquestes terres. Xavi Barrera, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcanar, destaca: "És una nova col·laboració, vam començar amb les celebracions sexennals de Morella i les quinquennals d’Alcanar”. 

Ara, en aquesta iniciativa, “poder potenciar el patrimoni i l’activitat cultural d’Alcanar és il·lusionant", ha afegit el regidor. En definitiva, Morella/Alcanar, Black Connexion serà una aposta oberta per la cultura, una experiència del territori i de col·laboració i convivència intermunicipal, i un passet més que fa el Festival i Fira Morella Negra com la Trufa.

Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

Noticia
El grupo castellonense Trobadorets, finalista en dos categorías de los Premis Ovidi con su disco Creixem