Castellón Plaza

tallers, projeccions, jornades...

El 50 aniversari de l'arribada a la lluna o la tasca de la dona científica: així serà l'any al Planetari

  • Foto: ANTONIO PRADAS
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓN. La regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat la programació del Planetari de Castelló per a l’any 2019. Les activitats, com és habitual, giraran entorn de la divulgació de la ciència i l’astronomia. D’aquesta forma els castellonencs i les castellonenques podran gaudir d’exposicions, tallers, jornades i congressos, i projeccions astronòmiques. 

Així, s’han programat mostres de contingut científic i divulgatiu a les tres sales d’exposicions del Planetari. Con A de Astrónomas es podrà visitar a la sala superior fins a març. També fins a aquest mes, s'exposen fotografies sobre astronomia i d’abril a juliol els visitants podran conèixer l’eclipse total de sol a través d’instantànies. A més a més, durant juliol i agost hi haurà una exposició de figures de plastilina sobre música. I per finalitzar l’any es tractarà la història de la telefonia, i es recordarà als dos geòlegs de Castelló, Vicente Sos Baynat i José Royo Gómez, amb una mostra sobre la seua participació en el Congrés Internacional de Geologia en la Unió Soviètica en 1937.

Els tallers lúdic-científics tindran lloc els diumenges de matí, i giraran al voltant de l’astronomia, amb especial atenció a la lluna, ja que aquest any és el 50 aniversari de l’arribada de l’home a aquest astre. Però, també es tractaran altres disciplines de la ciència i continguts mediambientals. També durant tot l’any, les projeccions d’astronomia per a públic general es podran visitar tots els caps de setmana, i el Planetari reserva els matins durant el curs escolar per a les visites organitzades de grups escolars i altres.

Jornades i congressos

De gener a març se celebrarà la 22a edició del curs d’introducció a l’astronomia. I mentres tant, en febrer tindrà lloc la celebració del Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, amb una xerrada sobre dones i astronomia, i un taller sobre espectroscòpia. Tamné, en febrer es presentarà un espectacle teatral sobre Hipatia d’Alejandria, matemàtica i astrònoma del segle V d.C. i les Jornades +Ciència, organitzades en col·laboració del CEFIRE d’àmbit científic de Castelló, i en abril, arribarà la 27a edició de les Jornades d’Astronomia.

Igualment, en maig se celebrarà l’aniversari del Planetari amb diverses activitats, i en juny el dia de l’asteroide amb xerrades i tallers. El Planetari participarà en esdeveniments globals com la World Space Week i la Nit Internacional d’Observació de la Lluna, i el dia de la matèria obscura a l’octubre. I, finalment, en novembre acollirà la setmana de la ciència i les IV Jornades STEM+.


Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

El Castellón centra sus esfuerzos en reforzar la zaga
Garcia: "Si hubiera sido investigado un concejal socialista, habría tenido todo nuestro apoyo