Castellón Plaza

Congrés Internacional Cultura i Exili 1939-2019

La creació cultural d'abans i després de la Guerra Civil es mostra al Menador i Segorb

Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓ. Diversos àmbits de la recerca de l’àrea de les ciències humanes i socials de la Universitat Jaume I de Castelló amb altres institucions com la Fundación Max Aub han organitzat del 2 al 5 de desembre el Congrés Internacional Cultura i Exili 1939-2019 que es desenvolupa en horari de tarda al Menador espai cultural i a Segorb.

Les sessions s’estructuren en un programa científic de tres àmbits temàtics: la història general i els processos i tendències vinculats a les crisis socials del segle XX, com a marc de la Segona República, el colp d’estat i la guerra del 1936-39, i la dictadura i l’exili espanyols de les dècades següents; la comunicació, i la creació cultural, artística i literària en l’època anterior i posterior de la Segona Guerra Mundial; i la situació, les perspectives i les realitzacions dels col·lectius i les personalitats de l’exili científic i cultural de la Segona República, especialment de l’àmbit valencià, i la seua projecció a Europa i l’Amèrica Llatina; amb atenció a les vinculacions de Max Aub.

El congrés representa la participació valenciana universitària, acadèmica i social, amb la participació del Departament de Filologia i Cultures; Història, Geografia i Art; Ciències de la Comunicació i Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura. I també  institucions com la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana, la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau o la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes. A més, compta amb la sinergia del Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló de la Plana; i sobretot, la Fundació Max Aub (Segorbe). I la col·laboració d’Institucions valencianes com el Consell Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L’activitat es realitza en el marc plural de celebració de congressos Ochenta años después (que té lloc a seus de totes les autonomies d’Espanya, a França i a Mèxic, en estudi de la cultura de l’època posterior a la guerra del 1936-1939), a l’empara de la Comissió Interministerial per a la commemoració del 80 aniversari de l’exili republicà, de la Direcció General para la Memòria Històrica del Govern de Espanya, i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana.

Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

AVA-Asaja pide que el 'lobby' citrícola mundial no sirva para traer naranjas sudafricanas con plagas
Inteligencia artificial y evidencias en sala judicial