Castellón Plaza

Professionals de les tres autonomies es reuneixen a Castelló

Unes jornades aborden el trànsit escènic entre les Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana

  • Foto: CARLOS PASCUAL
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

CASTELLÓ. L'Associació d’Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) i la Xarxa Alcover, han organitzat ‘Trànsit. Teatre a les Illes Balears, Catalunya i País Valencià’, unes jornades pensades per a abordar la circulació escènica entre els tres territoris, tenint en compte la mobilitat del talent i dels espectacles així com el trànsit de la creació, i l’autoria a les residències. L’encontre, que compta amb la coorganització de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de la Universitat Jaume I i de la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny en el Menador Espai Cultural i ja compta amb més de 90 professionals inscrits.

La trobada reunirà a representants de teatre de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià a fi de contrastar les diferents realitats i raonaments professionals; finalment la participació d'Andorra no ha estat possible per problemes d'agenda del seus representants. Es busca, així, reflexionar sobre les mancances i necessitats del trànsit teatral de les companyies, els espais i de la creació entre els tres territoris. Per tal d’aconseguir-ho, s’examinaràn les eines de les quals es disposen amb el propòsit de trobar possibles col·laboracions i aliances que permeten incrementar la circulació escènica. Un gran repte del sector teatral entre els territoris que comparteixen llengua i cultura.

Els professionals participants provenen del Circuit Cultural Valencià; d’ATAPIB, Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears; l’Institut Ramon Llull; l’Institut Valencià de Cultura; l’Institut d’Estudis Baleàrics; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; d’AVEET, Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors teatrals; d’ADIB, Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears; la Xarxa de Centres de Creació de Balears; la Xarxaprod, Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya; CIATRE, Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya; d’ADETCA, Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya; d’ILLESCENA, Associació d'Empreses Balears d'Arts Escèniques; així com AVETID i Xarxa Alcover.

Prèviament a la inauguració de les jornades, els representants del sector escènic treballaran i abordaran internament els continguts de les diverses taules de treball per a posteriorment compartir i exposar les conclusions i així, debatre entre els assistents sectorials durant les sessions que contempla el programa.

Programa

La inauguració de ‘Trànsit. Teatre a les Illes Balears, Catalunya i País Valencià’ es produirà el dimarts 6 de juny, a les 16:30 hores, amb una conferència a càrrec de Joanfra Rozalén i Tomás Ibáñez. Més tard, de 18 a 20 hores, tindrà lloc la taula debat ‘Circulació pública i privada’, des d’on s’analitzaran les actuals eines de circulació del teatre entre els territoris, mancances i cerca de possibles col·laboracions per a incrementar la circulació. L’exposició comptarà amb els moderadors Carles Cugat, de la Diputació de Barcelona, i Victoria Mínguez, de Teatre de l’Abast. 

La segona jornada continuarà el dimecres, a les 9:30 hores, amb la taula debat ‘Residències, circulació del talent, creació i autoria’, un encontre on es visibilitzarà les  diferents fórmules existents, així com les necessitats de les companyies, la creació i els espais. Al mateix temps es farà un mapeig de les eines disponibles per a potenciar la creació i l’autoria entre els territoris. La sessió serà conduïda per Aina Gimeno, de Maquinant Teatre i Tomás Ibáñez, de Visitants Escènica.

Les ponències es completaran, a les 12 hores, amb ‘Aliances’ on s’abordaran les col·laboracions i compromisos de futur per a fomentar la circulació entre el sector escènic balear, català i valencià. Un debat integrat per Pep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Pere Malondra, director gerent de l'Institut d'Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears; Abel Guarinos, director general de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana; Antònia Andúgar, gerent de l'Institut Ramon Llull; Josep Miquel Galvan en representació de la Xarxa Alcover i Joanfra Rozalén en representació d'AVETID.

Recibe toda la actualidad
Castellón Plaza

Recibe toda la actualidad de Castellón Plaza en tu correo

Aquarama regresa a Benicàssim con el tobogán de tubo más largo de Europa, de 210 metros
El Aeropuerto de Castellón reactiva este jueves la ruta de Sevilla y el sábado estrena la de Roma