cada nit a les 22 hores

Cinc jornades de cinema i 51 curtmetratges: Almassora estrena el festival Alma

21/10/2019 - 

CASTELLÓ. Almassora estrena aquest dilluns el seu primer Festival Internacional de Curtmetratges, Alma, amb les primeres projeccions de la setmana. Fins divendres que ve, la Casa de la Cultura obrirà les seues portes cada nit a les 22 hores per a la projecció de les 51 obres seleccionades durant una hora i mitja. Una gala tancarà el festival dissabte que ve amb la presència de l'actor Fernando Cayo, que rebrà l’Alma d'Honor.

El festival d'Almassora ha reunit 432 obres de més de 20 països de procedència en aquesta primera edició. El jurat entregarà un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el públic premiarà amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votació no professional. En aquesta primera nit, la Casa de la Cultura acollirà les projeccions de: Unos zapatos por estrenar, Una dona entra en un bar, Mi hermano Juan, Tono menor, Mensaje de voz, El jarrón, Enemigos i Trivial.

Les projeccions inclouen sessions en horari matinal per a acostar a l'alumnat d'Almassora a la cultura. D'aquesta forma, la sala adapta el seu repertori cada matí a les 10 hores per a atendre el públic infantil, mentre que en horari nocturn programa les cintes per a persones adultes.

El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha assenyalat que el festival “suposa una oportunitat perquè majors i xicotets s'acosten al cinema en format curtmetratge de manera gratuïta i coneguen els diferents gèneres triats”. De fet, la programació de dimarts inclou cintes tan dispars com: La simulación, Miedos, Al alba, Congénita, Didáskale, Amancio, Belca y Casa de citas.

Alma d'Honor

El certamen tancarà les seues portes el dissabte amb la gala que arrancarà a les 19.30 hores i que servirà d'escenari per al lliurament del reconeixement a l'actor Fernando Cayo. El val·lisoletà compte en la seua filmografia amb Mataharis, de Icíar Bollaín, Palmeras en la nieve o La piel que habito, de Pedro Almodóvar. Del seu pas per la televisió i el cinema cal destacar també la popular sèrie Manos a la obra i les pel·lícules Shacky Carmine, per la qual va rebre el premi del Festival de Tolosa; El juego de la verdad, El lobo, El penalti más largo del mundo i Concursante, de Rodrigo Cortés.

A més, l'intèrpret de El Orfanato ha afermat la seua popularitat gràcies a la seua aparició en les sèries La casa de papel, La Señora o Plaza América i en teatre va consolidar la seua trajectòria amb els papers en Don Juan Tenorio o La vida es sueño.


Noticias relacionadas

next