CASTELLÓ. El CEIP Mestre Caballero, que porta tres cursos desenvolupant els “Tallers interdisciplinaris internivell” a tots els cicles de Primària del centre educatiu setmanalment, ha participat enguany en els Premis Caixa Popular – Edulab Teams d’Innovació Social Educativa, sent premiada aquesta iniciativa amb el primer premi de la categoria d’Educació Primària.
La convocatòria d’aquests premis té com a objecte establir la concessió d’ajudes per part de Caixa Popular i EduLab Teams per a l’execució de projectes d’innovació educativa que es porten a terme al llarg del curs amb la finalitat de reconèixer i donar visibilitat a iniciatives pedagògiques que s’estan desenvolupant en els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb èxit.
El premi, dotat amb 1.500 euros per al CEIP Mestre Caballero, ha sigut lliurat aquest dimarts 28 de maig als Servicis Centrals de Caixa Popular a mans del director de l’escola Juan José Rubio Silvestre, la mestra d’Educació Física, Mireia Mor Faura, qui havia presentat el projecte del centre al concurs, i tres alumnes (Marc, Noelia i Marc) en representació de l’alumnat de Primària.
Els “Tallers interdisciplinaris internivell” són una proposta interdisciplinària, ja que implica pràcticament totes les àrees curriculars: matemàtiques (taller de robòtica), ciències (taller de robòtica, audiovisuals, hort i experiments), llengua castellana (escalada, robòtica, Mou-te, Ioga i Patinatge), llengua valenciana (Emociona't, literari, ioga, robòtica, escalada, break out, audiovisuals, hort i experiments), llengua anglesa i plàstica (taller artístic, language game, Kids&Us, English for fun, cooking), educació física (taller de Ioga, Mou-te, escalada, patinatge), valors socials (a tots els tallers), etc.
Des del centre han volgut també destacar i agrair la participació als “Tallers interdisciplinaris internivell” d’alguns clubs esportius, educatius i/o culturals de la localitat, com ara el club de futbol C.D. Onda, el Club Handbol Onda, la Samvo, el Club de Bàsquet Onda, el club Nou Pàdel Onda, Nucs, Kids & Us, entre d’altres, que participen en aquesta iniciativa educativa de forma totalment altruista, enriquint i diversificant l’experiència educativa de l’alumnat. “Gràcies per fer poble!”
Finalment han destacat que aquesta proposta que suposa un esforç organitzatiu força important (es realitzen totes les setmanes a tots els cicles), paga la pena perquè ajuda a desenvolupar de forma molt motivadora les competències clau. A més a més, els tallers tenen un caràcter inclusiu, ja que la totalitat del nostre alumnat de primària hi participa (314 en total) des del disseny fins a la seva avaluació; incentivant els valors de respecte, empatia i tolerància.