el diputat valencianista vicent marzà demana "responsabilitat" per la situació de l'espai

Compromís alerta de la "falta de gestió i prevenció" en el paratge natural del Desert de les Palmes

1/04/2024 - 

CASTELLÓ. Compromís alerta de la falta de gestió en el paratge natural del Desert de les Palmes davant l’absència d’una direcció, de tasques de prevenció d’incendis, retards de permisos i falta d’autoritzacions per a la gestió de residus forestals. El diputat Vicent Marzà ha fet una crida a la responsabilitat per la situació en la que es troba el paratge “evidenciant que hi ha un desgavell en la gestió, i en el que la consellera Salomé Pradas, ni el president Carlos Mazón estan, ni els esperen”.

Per aquest raó, Compromís ha creat una mesa de treball a petició de les associacions de veïns de les urbanitzacions de muntanya del municipi de Benicàssim que “han alertat de la falta de manteniment per a la previsió d’incendis i valoren prendre mesures de manera privada, perquè no tenen resposta per part del consistori”, ha explicat la portaveu en Benicàssim, Paula Mateos.

Així, els diputats autonòmics, Vicent Marzà, Verónica Ruiz, els diputats provincials, David Guardiola i Maria Fajardo, i alcaldes i regidors de cadascú dels municipis implicats en el paratge, com són Castelló, Borriol, Orpesa, la Pobla Tornesa, Cabanes i Benicàssim es van reunir per “evidenciar que existeixen retards en els permisos, ningú dona autoritzacions per a la gestió dels  residus forestals, ni per al manteniment i la prevenció dels incendis”, ha lamentat Marzà.

Des de Compromís, “denunciem la deixadesa en la gestió del Parc Natural del Desert de les Palmes i la retallada en dos milions d’euros en ajudes per a la prevenció d’incendis forestals en els municipis. Una retallada que ha fet el govern de Mazón i la conselleria de Salomé Pradas, i que va en contra de la situació d’emergència pel canvi climàtic que estem vivint”, i per aquesta raó, “urgim a la Conselleria i al govern a que recuperen els recursos per fer la prevenció necessària, i que nomenen d’una vegada per totes, la direcció del parc. Urgir a que la consellera pose una direcció al parc natural, perquè la plaça no s’ha cobert, i és el principal interlocutor amb els municipis implicats i els habitants afectats pel propi parc”.

Per la seua part, Mateos ha lamentat que davant la “despreocupació del govern municipal de Benicàssim en parlar en municipis veïns per compartir necessitats i sinèrgies com és el cas del paratge natural del Desert de les Palmes, ho fem des de Compromís, per a poder previndre incendis, sinó també altres situacions que es donen al paratge, i poder solucionar-ho entre tots. Es fonamental el treball en equip”.

Noticias relacionadas

next