el portaveu valencianista, guardiola, lamenta que la institució "acate les ordres de mazón"

Compromís denuncia que la Diputació de Castelló elimine les ajudes a les mancomunitats

22/04/2024 - 

CASTELLÓ. L'anunci del Consell de Mazón d'eliminar les mancomunitats comarcals en tot el territori valencià, ha fet que “la Diputació acate sense discussió l'orde del seu president, i vol eliminar les ajudes que l'administració provincial oferia a les mancomunitats”, ha denunciat el portaveu de Compromís en la Diputació, David Guardiola.

La Diputació de Castelló aprovarà, “amb els vots del PP”, en este ple una modificació del pla estratègic de subvencions que “ja s'ha aprovat enguany”, en la qual eliminen l'ajuda de 200.000 euros per a les mancomunitats. “La Diputació hauria de ser la garant i defensora dels municipis de les nostres comarques, però en canvi, ha decidit callar davant les imposicions del Consell de PP i Vox”, ha criticat el portaveu valencianista.

A les comarques de Castelló existeixen fins a catorze entitats, Els Ports, Millars, Plana de l’Arc, i un etcètera que “no comptaran amb l'ajuda de l'administració provincial”. “Catorze mancomunitats a les comarques de Castelló, i Mazón les vol eliminar, i fins que ixe moment arribe, abandonaran a la seua sort els serveis que presten a la ciutadania sense les ajudes de la Diputació”.

“Mazón ha decidit eliminar les mancomunitats, i la Diputació deuria haver alçat la veu perquè no es reduïsquen els serveis que es presten als municipis de l'interior des de les mancomunitats. Barrachina ha acatat les ordes, i directament elimina les ajudes perquè van també a eliminar les mancomunitats”, ha lamentat Guardiola. Davant això, “Compromís no es quedarà callat, i serà la veu d'estos municipis que perdran fons per a continuar oferint serveis socials i prestacions que es realitzen a les seues veïnes i veïns”.

Noticias relacionadas

next