La coalició aposta també per un psicòleg a cada centre d’Atenció Primària

Compromís per Castelló defensa un habitatge públic amb noves ajudes al lloguer per als joves

20/05/2023 - 

CASTELLÓ. Compromís per Castelló defensa un model d'habitatge com "un dret i no un mercat o bé amb el qual es puga especular". "Parlem d'una cosa tan bàsica com tindre un sostre on viure i desenvolupar el teu projecte vital, i per això liderarem des de l'Ajuntament la posada en marxa una renda bàsica per a l'emancipació autonòmica per als joves i continuarem apostant per ajudes al lloguer, amb més habitatge públic; i, en l'àmbit autonòmic, abanderarem un projecte per a destinar 50 milions d'euros a construir 5.000 habitatges de lloguer social en els pròxims 4 anys; i garantirem que almenys el 40% de les noves construccions siga per a habitatge jove", ha destacat aquest matí el candidat municipal per Compromís per Castelló Víctor Zahinos en el debat del Consell de la Joventut cara al 28-M a la capital. Zahinos ha assenyalat que "la joventut necessita estabilitat, oportunitats i un mercat laboral amb una jornada de 32 hores que els garantisca uns ingressos dignes i una conciliació amb la seua vida personal per a poder desenvolupar el seu projecte vital".

 

El candidat de Compromís per Castelló ha assenyalat l'aposta per l'oci juvenil alternatiu, "com els actuals centres de participació juvenil gestionats pels mateixos joves i que els dona l'oportunitat de tindre accés a un oci alternatiu". "En volem dos a cada districte", ha asseverat. Per a la joventut de Castelló, Compromís recuperarà la fàbrica Dávalos com a centre cultural polifuncional per als nostres artistes locals i garantir un espai per al centre juvenil que necessita Castelló, i treballarà conjuntament amb el Consell Valencià de la Joventut per a crear un Pla de Cultura per garantir el seu accés als recursos culturals; a més de crear un catàleg d'espais públics per a artistes, col·lectius o agents joves.

Transició energètica

Per una ciutat sostenible, i que lluita contra l'emergència climàtica, Compromís proposa una transició energètica justa, perquè "l'augment dels preus de l'energia els patim tota la societat, però els joves especialment perquè generalment tenim treball més precari i, per tant, menys recursos per a fer front a aquestes despeses", col·locant plaques solars a tots els edificis públics i municipals per a fomentar la creació de les comunitats energètiques, en pro de la sobirania energètica, per abaixar el preu de la factura.

En el debat, Compromís ha proposat prioritzar el transport públic, per reduir l'ús del vehicle privat, millorant les parades i les línies, i fent-lo més econòmic a l'àrea metropolitana, creant una aplicació que unifique el transport públic de la ciutat, i anant una mica més enllà, rebaixant el temps dels trens de Rodalies a València a 50 minuts, i crear una xarxa de carril bici ampliada, cohesionada i segura.

Des de Compromís, és molt important desestigmatitzar la salut mental i promoure una conversa oberta i honesta sobre aquesta qüestió. "Som la gent jove qui hem començat a parlar-ho obertament, i per això necessitem tindre veu per remarcar que els problemes de salut mental també són conseqüència d'una situació precària, i d'això en sabem molt les joves". Compromís implantarà un psicòleg a cada centre de salut per atendre la salut mental, crearà la figura de l'especialista de salut mental de capçalera per a facilitar que l'atenció a la nostra salut mental siga sempre amb la mateixa persona, i posarà en marxa consultes de psicologia específiques per a joves en horaris adaptats a les seues disponibilitats. 

Noticias relacionadas

next