Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Compromís per Vila-real demanarà actualitzar el catàleg d'arbres monumentals i que s’hi incloguen els significatius

14/12/2020 - 

VILA-REAL. El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim Ple ordinari en què sol·licita que s'actualitze el catàleg d'arbres monumentals i singulars i que s’hi incloguen els exemplars significatius per a Vila-real. El portaveu adjunt, Santi Cortells, assenyala que "és una forma de posar en valor la nostra història, ja que Vila-real compta amb nombrosos arbres el valor mediambiental i el seu significat per a la cultura popular de la ciutat és incalculable".

Des de Compromís assenyalen que a inicis d'aquest any, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publicava una resolució de director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental per la qual s'actualitzava el Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana. Comrpomís destaca que es tracta d'un document que recull "tot un seguit d'arbres importants per al País Valencià i que funciona com un instrument dinàmic, la informació del qual és revisada i ampliada periòdicament".

"L'objectiu és donar-lo a conèixer de manera actualitzada, però lamentablement, Vila-real no ha fet pràcticament res en aquest àmbit, ja que tot i l'extensió, història i pes poblacional de la ciutat, tan sols compta amb dues palmeres datileres registrades en aquest Catàleg", afirma Cortells. "Vila-real té un patrimoni arbori molt significatiu, ja que la ciutat es troba situada al costat del Millars, on una gran quantitat d'espècies autòctones tenen gran significació històrica, mediambiental, cultural i patrimonial", afegeix, i posa com un dels exemples l'arbre desmai que es troba a la rotonda de les avingudes de Portugal i d'Itàlia, "que fins i tot compta amb una font a manera d'homenatge des de fa anys".

Per aquest motiu, Cortells espera que "tots els grups polítics s'animen a votar a favor la proposta perquè l'Ajuntament faça una selecció dels arbres candidats del catàleg municipal perquè s'incloguen en el catàleg autonòmic i es comence a treballar en la protecció dels nostres exemplars més valuosos".

Noticias relacionadas

next