X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 27 de febrero y se habla de cevisama asebec Cerámica zeeman coronavirus

Cs Vila-real critica que el valencià siga requisit i no mèrit en la plaça per a secretari municipal 

20/01/2020 - 

VILA-REAL. La portaveu adjunta Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Natalia Gil, ha explicat que "En Cs ens hem abstingut en de la proposta per al secretari municipal perquè el valencià és considerat requisit i no mèrit per a optar a aquesta plaça". "Cal destacar que tant el nostre Estatut d'Autonomia com la Constitució reconeixen la cooficialitat del castellà i del valencià, per tant amb aquesta proposta s'està discriminant una llengua sobre una altra, com ja ho fa també el Consell del Botànic en qüestions educatives o amb el mateix funcionariat", ha apuntat Gil. En aquest sentit, la portaveu adjunta ha explicat que "el bipartit local exigeix el nivell màxim, és a dir el C1, quan aquest segons l'informe no és obligatori al ser una figura que només tractarà amb la resta d'empleats i amb els polítics, no amb el públic" pel que "el lògic, haguera sigut optar per la resta d'opcions o bé el nivell elemental o bé l'oral".


En aquest sentit, l’edila ha destacat que "és curiós que únicament es demane per a aquest lloc i no per a uns altres de la plantilla que també depenen del Ministeri com el Sotssecretari, l'Interventor i el viceinterventor". Per a la portaveu adjunta "aquesta situació pot acabar generant una situació de greuge comparatiu, ja que si finalment s'aprova la RPT, aquest haurà d'incloure's".


Així mateix, Gil ha lamentat que "prevalga més com a mèrit tindre coneixements d'urbanisme que l'experiència professional". "Aquesta decisió demostra d'una banda, que l'alcalde desconfia del regidor de l'àrea i per un altra, que vol continuar posant el focus d'atenció en una problemàtica que no ha volgut ni vol abordar per pur interés partidista", ha defensat la regidora i s'ha preguntat "per què en lloc d'això, no ha posat com a mèrit ser expert en contractació quan una de les principals dificultats d'aquest Ajuntament també és el pagament als proveïdors.

Noticias relacionadas

next