Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

retrats de Lluís Ribas

D'Einstein a Marilyn Monroe: les celebritats del segle XX arriben al Mucbe

15/02/2021 - 

CASTELLÓ. Ja es pot visitar al Mucbe l’exposició Icones del segle XX, de l’artista Lluís Ribas, una mostra formada per 48 retrats de personatges il·lustres del segle XX plasmats en oli sobre tela. Des d'artistes de cine, futbolistes, músics, escriptors, pintors, científics i altres personatges que han contribuït a canviar la història.

El regidor de Cultura de Benicarló, Pedro Manchón, s’ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb l'exposició ha ressaltat que "aquesta magnífica col·lecció està formada per uns retrats que arriben a un nivell de perfecció que no està a l’abast de tothom, i Lluís té el do de fer-ho". Per la seua part, Ribas ha agraït l'interès del municipi per exposar la seua obra i ha afegit que "la ciutat compta amb molta potència cultural". La mostra es pot veure al Mucbe fins al 21 de març.

Lluís Ribas va nàixer a Masnou el 1949, i als 9 anys va entrar al món de la pintura. Més tard va estudiar a l'escola Massana de Barcelona. Durant el període 1969-1974 va dirigir fotonovel·les, va treballar com a il·lustrador i va realitzar reportatges fotogràfics en una agència artística internacional. Des de 1975 es dedica exclusivament a la pintura, que l’ha dut a presentar 135 exposicions individuals, a participar en nombroses col·lectives i a diverses fires d'art nacionals i internacionals.

L'any 1995 va inaugurar la seua pròpia galeria d'art a Sant Cugat del Vallès, l'Espai Lluís Ribas on ha creat un club d'amics de l'art amb diverses activitats culturals i on es pot admirar la seua obra. Durant 20 anys ha exposat regularment als Estats Units, a la prestigiosa firma Wally Findlay Galleries. A més, ha publicat 14 llibres sobre la seua obra.

Donació de llibres als centres educatius

Amb motiu de l’exposició, Lluís Ribas ha donat diversos exemplars del seu llibre Icons of the 20th Century als centres educatius de Benicarló, en català, castellà i anglés. El llibre reprodueix 48 retrats que ha realitzat l’artista de personatges il·lustres del passat segle, i inclou imatges i biografia de cada personatge, per a què l’alumnat puga associar la cara del personatge amb la història que l’ha fet rellevant.

Noticias relacionadas

next