CASTELLÓN. La Universitat Jaume I, a través del Taller d’Escriptura Creativa del Servei d’Activitats Socioculturals, ofereix una sèrie de conferències amb escriptores i escriptors al llarg del trimestre obertes al públic en general i amb entrada lliure. Tots els actes es celebraran a l’aula HA1116AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.
La primera de les conferències te lloc aquest dimarts 23 d’octubre, a les 18:00 hores, i queda a càrrec de l’escriptor, editor i periodista valencià Manel Alonso, qui ha passat per la direcció de diverses editorials i ha col·laborat en nombroses publicacions i en premsa digital. A més, és autor de llibres infantils, novel·les i poemes, alguns dels quals han estat musicats per cantautors i grups.
Pel que fa al dimarts 6 de novembre, a les 18:00 hores serà, el torn de l’escriptor vila-realenc Manel Pitarch, llicenciat en Filologia Catalana i en Literatura Espanyola per la Universitat de València. Pitarch exerceix la professió docent a l’ensenyament públic i està vinculat a diferents institucions que treballen per la llengua i la cultura. Algunes de les seues obres premiades són Trajecte del desencís, Primavera entre les runes i Poemari per a ociosos.
María José Sangorrín, poeta Navarra establida a Castelló, oferirà la conferència del dijous 8 de novembre a les 19:00 hores. Lágrima de mar és la seua primera obra que es publica a Colección Verba Manent, grup que coordina i amb el qual inicia la seua pròpia senda editorial.
Les ponències continuaran el dijous 15 de novembre, a les 18:00 hores, amb la intervenció de l’escriptora M. Carmen Castillo. El seu relat Reflexiones al borde del abismo va obtindre el segon premi del concurs 'Relats de Dones' en l’any 2003. A més, Castillo ha participat en nombrosos llibres col·lectius solidaris i, en solitari, ha publicat diverses obres com ara Gardenia, Secretos en alcanfor, ¿Vampiros en el Ribalta? o Una noche de lluvia de estrellas en Castellón.
Una setmana després, el dijous 22 de novembre, a les 19:00 hores, serà el torn d’Emi Zanón, escriptora que es va donar a conèixer l’any 2004 amb el seu llibre de relats curts Metacuentos. Amb la seua primera novel·la Su último viaje va ser finalista del XII Premi de Novel·la Fernando Lara en 2007, una obra que també va ser elegida en 2009 per al projecte internacional 'Primitivismo femenino' d’Araña Editorial. Altres de les seues obres són Dayal, miradas al interior, La voz blanca o Yámana, Tierra del Fuego.
Finalment, el 20 de desembre a les 19:00 hores, les conferències es tancaran amb la intervenció de la poetessa mallorquina establida a Castelló Lluïsa Lladó, qui destaca per la seua poesia visual i transcendent. Compta amb recorregut ferm amb diverses publicacions com ara Azul-lejos, El bosque Turquesa, o La marquesa de seda. El seu llibre més recent és El arca de Wislawa.