CASTELLÓ. El Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat de la Universitat Jaume I ha donat a conèixer els projectes culturals seleccionats en la convocatòria UJI-Encultura 2023, dirigida a donar suport a les propostes culturals realitzades pels membres de la comunitat universitària. En total han sigut 11 les iniciatives a les quals se'ls ha concedit l'ajuda econòmica i que se portaran a terme durant l'any 2023.
L’objectiu bàsic de les ajudes UJI-Encultura a projectes de caire cultural és afavorir, impulsar i difondre, entre altres, la creació artística, el foment del diàleg, la reflexió intel·lectual, l’intercanvi i la creativitat, competències transversals bàsiques que permeten promoure la formació, la transferència i mobilització de coneixement integral i continuada entre els membres de la comunitat universitària i de la societat en general, així com enriquir les propostes culturals de l’UJI.
Les ajudes estan dirigides al Personal Docent i Investigador i Personal d'Administració i Serveis i tenen com a finalitat promoure la participació de membres de la comunitat universitària en la cultura i en l'activitat cultural.
Entre les propostes que s'han seleccionat i que han estat presentades des de diferents àmbits de coneixement, es troben des de iniciatives relacionades amb la divulgació i la catalogació de patrimoni, la participació en accions de sostenibilitat amb la cultura com a eix vertebrador, la creació de canals multimèdia de divulgació cultural o cursos de formació en contextos culturals, una de les línies incloses en la convocatòria. En aquest últim cas, les propostes concedides van adreçades a un curs de doblatge i locució en valencià i a un altre de temàtica de ficcions artístiques sobre l'Edat Mitjana.
La vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmen Lázaro, assegura que les ajudes UJI-Encultura per a projectes culturals "són un element que permet incrementar i enfortir la implicació de la comunitat universitària en la mobilització del coneixement cap a la societat, ja que donen suport a propostes repercuteixen en la ciutadania i fan que la cultura es reconega com cal en el context de les funcions de la universitat".
Una de les característiques d'aquestes ajudes és que serveixen per a donar suport a iniciatives que es realitzen arreu del territori, enforteixen el concepte d’extensió universitària i s'estableixen com a punts de connexió de treball amb els agents socioculturals, al mateix temps que es promou la socialització dels resultats de la proposta presentada.