X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

el premi inclou la gravació d'un disc

Domenico Mottola, guanyador del 53é Certamen Internacional Francesc Tàrrega

7/09/2019 - 

CASTELLÓ. El músic Domenico Mottola ha guanyat la 53ª edició del Certamen Internacional de Guitarra Francesc Tàrrega de Benicàssim. El jove italià va ser el triat com a guanyador de la gran final que es va disputar el passat divendres al Teatre Municipal de la localitat i que porta el nom del guitarrista i compositor Francesc Tàrrega.

Junt amb l'Orquestra Simfònica de Castelló, amb el director Salvador Sebastià, el concursant Marko Topchii va ser l'encarregat d'obrir la vetlada. El jove ucraïnés va interpretar el Concierto para guitarra d’H. Villalobos (I. Allegro preciso II. Andantino e Andante III. Allegretto non troppo) i  Variaciones sobre ‘El Carnaval de Venecia' del mestre Tàrrega.

Després d'ell, el jove bosnià Sanel Redzic va triar Fantasía para un gentilhombre de Joaquín Rodrigo (I. Villano –Adagietto– i Ricercare –Andante moderato– II. Españoleta i Fanfare de la Caballería de Nápoles III. Dansa de las Hachas –Allegro con brio– IV. Canario –Allegro ma non troppo–) i Fantasía sobre motivos de ‘La traviata’ de Tàrrega.

La jove russa Elena Fomenko també va triar Fantasía para un gentilhombre de Joaquín Rodrigo (I. Villano –Adagietto– i Ricercare –Andante moderato– II. Españoleta i Fanfare de la Caballería de Nápoles III. Danza de las Hachas –Allegro con brio– IV. Canario –Allegro ma non troppo–), i de Francesc Tàrrega va interpretar Capricho Árabe

L'encarregat de tancar el concurs va ser l'italià Domenico Mottola, qui va interpretar el Concierto núm.1 en Re mayor Op.99, de  Mario Castelnuovo-Tedesco (I. Allegretto II. Andantino alla romanza III. Ritmico e cavalleresco) i el Capricho Árabe de Tàrrega.

Després de les quatre actuacions va ser el torn de la deliberació del jurat, presidit pel compositor espanyol establit a Berlín, Lorenzo Palomo, i compost per la concertista grega Antigoni Goni, el guitarrista alemany Wolfang Weigel, el professor i concertista espanyol Francisco Bernier, el professor i concertista italià Paolo Pegoraro, el professor i concertista alemany Thomas Muller Pering i, finalment, el professor i concertista nord-americà Michael Newman.

En menys d'una hora de deliberació, el jurat va atorgar el primer premi a Domenico Mottola, un guardó dotat de 12.000 euros, consistent també en la gravació d'un CD, a més de la celebració de diversos concerts a determinar per l'organització del Certamen. Mottola va rebre el premi de mans de l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués. Però aquest no va ser l'únic guardó que va rebre l'italià ja que va ser el més valorat pel públic assistent a la final i també es va alçar amb el premi a la millor interpretació de l'obra de Francisco Tárrega.

Així mateix, Marko Topchii va ser guardonat amb el segon premi, dotat amb 4.808 euros i va rebre el guardó de mans de la diputada provincial María Jiménez; mentre que Elena Fomenko i Sanel Redzic,  es van quedar amb el títol de finalistes.

L'acte de lliurament de premis va comptar amb la presència sobre l'escenari de, a més de l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i la diputada provincial María Jiménez, amb el segon tinent d'alcalde de Benicàssim, Carlos Díaz, així com els membres del jurat i el director del Certamen, José Manuel Morales.


Noticias relacionadas

next