4.264 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el nou curs a benicarló 

Dos centres educatius de Benicarló estrenen aquest curs aules de 2 anys

14/09/2022 - 

CASTELLÓ. L'alcaldessa de Benicarló i responsable de l’Àrea d’Educació, Xaro Miralles, i el regidor de la Brigada d’Obres i Serveis, Ilde Añó, han presentat aquest dimecres les xifres del nou curs acadèmic al CEIP Mestre Francesc Catalan, on enguany ha començat a funcionar una de les noves aules de dos anys.

En total són 2.783 alumnes que comencen el curs als cinc centres d’educació infantil i primària de Benicarló, mentre que als de secundària en són 1.481. A aquestes xifres se sumen els 36 alumnes que s’incorporen enguany a les aules de dos anys, repartits als col·legis Francesc Catalan i Eduardo Martínez Ródenas.
L’alcaldessa ha desitjat un bon començament de curs tant als alumnes com al conjunt de la comunitat educativa i ha agraït "la importantíssima feina que es realitza des de les escoles per tal de proporcionar i facilitar els processos educatius".

Pels que fa als alumnes de nou ingrés de 3 anys, aquest curs s’han incorporat 243 xiquets. Miralles ha explicat que "són un poc menys que l’any passat, però encara així les ràtios de les escoles públiques estan completes. A Benicarló es dona el cas de què hi ha un degoteig constant d’alumnes de nova incorporació al llarg del curs".

Obres de condicionament de les aules de 2 anys

La implantació de les noves aules ha sigut possible gràcies a l’adaptació de les aules a la normativa, que obliga a habilitar un lavabo interior i accés directe des de l’exterior. El conjunt dels treballs a les dues escoles ha suposat una inversió de més de 30.000 euros.
Ilde Añó s’ha mostrat satisfet per haver completat a temps els treballs, «tenint en compte que l’estiu és un període de molt de volum de treball per a la Brigada d’Obres».
Pel que fa al Francesc Catalan, les obres han consistit en la instal·lació dels servicis adaptats i el canvi del paviment a un de més tou. En els propers dies està planejat delimitar amb tanques el pati per als més menuts i instal·lar el paviment continu de goma. A més s’ha treballat en el menjador de l’escola, un espai multiús on també se celebren les reunions de pares, per tal de millorar l’acústica i la il·luminació amb un nou sostre i la instal·lació de llums LED.
Les feines de millora de l’Eduardo Martínez Ródenas han suposat l’adequació del pati infantil amb un tancament de fusta, a més de tasques de pintura i manteniment a tota l’escola.
El proper curs es preveu tenir adaptades les aules de les altres escoles públiques de la ciutat, el CEIP Marqués de Benicarló i el CEIP Ángel Esteban, per a poder ampliar l’oferta de places per a xiquets de 2 anys. Ilde Añó ha recordat que la Brigada d’Obres i Serveis «treballa tot l’any per mantenir les escoles en bon estat. De fet, hi ha un treballador dedicat exclusivament a arreglar tots els desperfectes que puguen anar sorgint als edificis».

Nou curs, nova agenda

L’Ajuntament, a través dels Fons Europeus i l’estratègia DUSI, ha proveït les escoles amb 2.400 agendes per als xiquets i xiquetes que estan cursant educació primària. A cadascun dels cinc centres s’ha repartit una versió diferent de l’agenda, amb continguts i portada personalitzats.

 

Noticias relacionadas

next