el 20 d'abril

El castell d'Onda, epicentre de les arts escèniques amb el festival Ple de titelles

28/03/2019 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament d'Onda, a través de l'àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d'alcalde Ángel Badenas, ha presentat aquest dijous la segona edició del festival Ple de titelles, que se celebrarà al castell d'Onda el primer dissabte de Pasqua, dia 20 d'abril. Es tracta d'una activitat que es centra en mostrar la "creativitat" de les marionetes i "la capacitat d'atraure l'atenció d'un públic molt divers". En aquest sentit, Badenas ha explicat que la celebració d'aquest festival pretén "conjuminar a xicotets i majors en un espectacle on les històries de les titelles els divertisquen i puga suposar un complement d'atracció a un recurs turístic de primer nivell com és el castell d'Onda”.

La companyia de teatre Proyecto Caravana s'encarrega de la direcció artística del Festival en el qual participaran Alauda Teatro amb l'espectacle The Puppet Circus a les 12 hores, Cia Matito que representarà Matito i la Gran Roda de Fira a les 17 hores, Perifería Teatro desenvoluparà Vuela Pluma a les 18 hores i tancarà la companyia amfitriona amb la festa de comiat i el xou Petit Drac a les 19 hores. En aquest sentit, cada companyia oferirà un espectacle amb diferents tècniques teatrals. A més, tant al matí com a la vesprada, es realitzaran tallers artístics per a tots els públics en els quals aprendran a construir i a manipular les titelles i hi haurà uns jocs de fusta amb els quals es podrà gaudir durant tot el matí i la vesprada.

Amb aquesta acció, l'Ajuntament d'Onda que lidera l'alcalde Ximo Huguet pretén "dinamitzar l'economia" de la localitat a través del foment de l'art i la cultura, així com "posar en valor un espai privilegiat del patrimoni d'Onda". En aquesta línia, Badenas ha remarcat que, “amb aquest festival, tots els onders i els turistes que durant els dies de Pasqua visiten Onda, podran gaudir del nostre ric patrimoni natural i cultural en família, tant visitant el castell per a participar en els tallers de titelles i veure els espectacles, com assaborint la gastronomia i vivint l'ambient de la ciutat”. Així mateix, ha tornat a destacar que “aquest festival no solament està pensat per a xiquets, sinó que serà una forma de tornar a la infància per a totes les edats i estarà obert a tot el que vulga acostar-se”.


Noticias relacionadas

next