més de 218 artistes 

El Catàleg de la música valenciana s'amplia i incorpora també a compositors

7/11/2019 - 

CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la segona edició del Catàleg de la música valenciana en el marc del Trovam - Pro Weekend, la Fira Valenciana de la Música, que té lloc a Castelló del 7 al 9 de novembre. Aquest es presenta com una eina "molt útil" per a tot el sector, ja que reuneix les propostes fetes pels músics de tota la Comunitat.

La segona edició del catàleg s’edita exclusivament en línia i conté 218 entrades entre intèrprets i grups, a més de 38 compositors, que suposen una nova incorporació a la publicació. El catàleg s’organitza en quatre categories: música de repertori (antiga i barroca, clàssica, contemporània, improvisació), jazz, música tradicional i popular amplificada (rock, pop, hip-hop, reggae, sons urbans, indie...).

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat que la voluntat del catàleg és "ser una eina viva i en evolució constant, que servisca tant als mateixos músics com als programadors". "A més, enguany hem avançat perquè siga autoeditable, de manera que permeta als professionals de la música valenciana actualitzar les seues dades i assegurar-se d’estar presents”, ha explicat.

D'aquesta manera, tant els mateixos artistes, que poden fer servir el catàleg com a dossier, com els programadors, gaudiran d’una eina que pot complementar la seua tasca promocional. El Catàleg de la música valenciana té també una versió en anglés, per a fomentar la internacionalització de la música valenciana i facilitar-ne la promoció en diferents tipus de fires i trobades musicals per tal de difondre i donar a conéixer els músics valencians en altres àmbits. Així mateix, el catàleg es difondrà en festivals, fires i trobades musicals de tota mena, per a reforçar i ampliar el coneixement del treball dels músics valencians. 

En el web els músics han d’omplir un breu formulari en què, entre altra informació, hauran d’incloure les seues dades, la categoria musical en què s’emmarca la seua música, els enllaços als seus perfils de xarxes socials, fer una breu descripció dels projectes que duran a terme, informar sobre els seus membres i aportar una fotografia i un enllaç de vídeo, per tal que la informació presentada siga com més acurada millor.

Noticias relacionadas

next