comença l'edició a la Galeria Octubre

El festival Imaginaria trasllada la crítica a la fotografia de la mà de més de 150 autors

3/05/2019 - 

CASTELLÓ. El Festival Imaginària 2019 Fotografía en primavera, organitzat per la Universitat Jaume I, ha estat inaugurat aquest divendres a la Galeria Octubre de l’UJI en un acte que han comptat amb la presència de Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals; el gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; el director tècnic del Festival, Daniel Belinchón; el director territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alfons Ribes, i el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher de Castelló, José Vicente Ramón.

Per la seua part, Lázaro ha destacat les tres funcions fonamentals de la Universitat: investigació, formació i transferència de coneixement. Aquesta última funció que "es pot cobrir amb activitats i iniciatives com Imaginària", ha reiterat la vicerectora de Cultura. Així mateix, també ha volgut donar suport i posar de relleu el treball de Judith Prat, autora de l’exposició Expolio que es pot visitar a la Galeria Octubre.

Per la seua part, Pérez Pont ha destacat la implicació del Consorci de Museus amb la fotografia amb la seua participació en el Festival Imaginària, així com en el projecte Ikonic, resultat de la unió dels tres festivals de la Comunitat: Photon en València, Imaginària en Castelló i Photoalicante que "permet estendre el treball dels tres festivals en el temps i l’espai". A més, ha assegurat que "el Consorci de Museus és una eina d’activació cultural a la Comunitat Valenciana i de vertebració del territori divulgant els treballs dels creadors, en aquest cas en l’àmbit de la imatge, connectant la seua obra amb l’espai artístic i amb el públic".

El Festival enguany arriba a la seua 16a edició i durant el mes de maig de 2019 ha programat 25 exposicions fotogràfiques i més de 20 activitats que es desenvoluparan a la ciutat de Castelló i en nou localitats més de la província. Així, estarà present a Castelló de la Plana, Almenara, Benicàssim, Morella, Onda, el Port de Sagunt, Sogorb, Vila-real, Vilafranca i Vistabella del Maestrat.

Igualment, es podran trobar projectes fotogràfics com ara Expolio de Judith Prat, Objetos que hablan de personas de Pablo Chacón, Birds of Pollurion de Carmen Sayago, Rif de Andoni Lubaki, Bestiario de Marijose Cueli,  Brothels de Miguel Candela, Nparanpare de Daniel Casanovas, Flores de otoño de Hanna Jarzabek, o Haití, los espíritus de la tierra de Luis Alcalá del Olmo.

També es comptarà amb les propostes expositives d’autors locals com Jordi Cervera, Nacho Rosel, Cristina M. López, José Ferrer, Salva Nebot, Aitor Aranda, Ester Pegueroles, Pilar Beltrán, Pepa L. Poquet, Maia Marja Jancovik o Milena Villalba. D’altra banda, s’hi mostraran projectes expositius en els quals participen el col·lectiu valencià Imogen Calei, l’Agrupació Fotogràfica de Sogorb, l’agrupació fotogràfica L’Art de la Llum d’Onda, o el Grup Fotogràfic d’Almenara.

Cal destacar la conferència de Judith Prat, autora de Expolio, el dissabte 4 de maig a les 11.30 hores en el Menador; la presentació de la segona edició de la Residencia Artística Conet, el dissabte 11 de maig a les 12.30 hores al Menador, així com els tallers OAK Storytellers i El fotollibre: taller exprés d’edició i maquetació de projectes a càrrec de Lidón Fores el 18 de maig. I es comptarà, a més, amb la visita d’Alfredo de Stefano, director del Festival Internacional de Fotografia NL-Foto a Monterrey, N.L., Mèxic, considerat un dels fotògrafs contemporanis més important de Mèxic.

Noticias relacionadas

next