cinc pel·lícules al voltant de la comunitat LGTBI

El festival Queerzzine inaugura una nova edició a Castelló

19/04/2022 - 

CASTELLÓ. Arriba la sisena edició del cicle de cine Queerzzine a Castelló. Una edició que torna a mostrar la diversitat sexual i afectiva amb cinc pel·lícules i documentals que conviden a reflexionar i visibilitzar al voltant de la comunitat LGTBI. A més, enguany el cicle compta amb audiovisuals premiats als festivals de Los Ángeles, Berlín, Londres, Sundance, San Sebastián, Málaga o la Seminci, entre d’altres.

La Regidora de Cultura, Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha destacat la importància del cine “per ajudar-nos a reflexionar, visibilitzar, normalitzar i posar en pantalla totes les formes de ser i d'estimar que tenim les persones”. "Castelló és una ciutat de totes i tots, i per a totes i per a tots, i cal donar visibilitat a totes les realitats en els nostres espais perquè la cultura és clau per apropar-nos i entendre la diversitat i els drets per una societat més inclusiva i igualitària", ha assenyalat Ruiz.

El festival es projecta des del 19 d’abril fins al proper dissabte 23 d’abril al Menador Espai Cultural. Totes les propostes són gratuïtes i comencen a partir a de les 19.00 hores.

Sedimentos, del valencià Adrián Silvestre premiat a Seminci, Los Ángeles, Tel Aviv i als premis Feroz entre altres, inaugura el cicle aquest dimarts i comptarà amb la presència d’una de les protagonistes, Saya Solana. Aquest documental narra la història de sis dones transsexuals que viatgen a un xicotet poble lleonés.

El dimecres 20 es projectarà pel·lícula premiada en Annecy i Sundance de Jomar Poher Rasmussen, Flee, que conta el testimoni personal d’un refugiat afganés resident a Dinamarca a través de les millors tècniques d’animació per tal de poder protegir la seua identitat.

Leading Ladies (Damas protagonistas), de Ruth Caudeli, present en festivals internacionals com el de Málaga, Boston o Toronto entre altres, es projectarà el dijous 21 d'abril. Aquesta pel·lícula reflecteix com la culpa ens afecta de diferents maneres segons la nostra perspectiva o records.

El divendres serà el torn de Todo a la vez. La mirada de Paco y Manolo, d’Alberto Fuguet. Aquest assaig cinematrogràfic tracta sobre Paco i Manolo, una parella de fotògrafs catalans que han plasmat el seu imaginari en la revista de fotografia Kink.

Tancarà el cicle el dissabte 23 d’abril Bienvenidos a España de Juan Antonio Moreno, candidata als Premis Goya, Feroz, José María Forqué i als Premios de Cine Europeos. Aquesta pel·lícula mostra el procés d’adaptació d’unes persones que arriben a un antic club reconvertit en centre d’acolliment de refugiats.

Noticias relacionadas

next