aquest cap de setmana

El latin jazz del pianista Mario Parmisano recala al Festival Internacional de Jazz de Peñíscola

14/07/2023 - 

CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura continua celebrant aquest cap de setmana el 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola. El dissabte 15 de juliol a les 20.00 hores serà el torn del concert del pianista argentí Mario Parmisano.

Recta final del Festival Internacional de Jazz de Peníscola amb un gran músic argentí, afincat a les nostres comarques, que ens farà un concert amb un toc de latin-jazz, improvisació, així com un homenatge a una referència global com va ser Aitor Piazzola”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha recordat que el pròxim dissabte 22 “tindrem un comiat de luxe amb l’estrella internacional Eliane Elias”.  

El Palau de Congressos de Peníscola rep dissabte 15 de juliol, a les 20.00 hores, el pianista argentí Mario Parmisano. El músic argentí és reconegut en l’escena del jazz internacional per la seua llarga trajectòria amb el guitarrista Al Di Meola, amb qui ha fet gires mundials des de 1993 fins a l’actualitat. Va participar com a pianista, arranjador, compositor i productor associat en deu produccions discogràfiques de l’artista nord-americà, en les quals també van participar grans músics del jazz dels Estats Units com Steve Gadd, Marc Johnson, Peter Erskine, John Patitucci i els mestres Chick Corea i Herbie Hancock, com a convidats especials.

Des de 2008, Mario fa presentacions internacionals en diversos festivals i teatres, entre els quals cal destacar les seues presentacions amb l’orquestra de cambra del Kremlin i la simfònica de Moscou, com així també al Teatre Colón de Buenos Aires, l’Argentina.

El concert del pròxim dissabte a Peníscola inclourà tant peces de la seua pròpia música (editada per Warner Chappell Music) com obres de Chick Corea, Pat Metheny i el seu homenatge al gran mestre Astor Piazzolla. Un repertori de latin jazz, tango i altres sonoritats per a gaudir d’una gran vetlada musical. 

El trio estarà format per Mario Parmisano al piano, Ignasi Navarro al baix i Carlos Mercado a la bateria. La reconeguda pianista i cantant Eliane Elias farà el tancament de luxe del 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola el pròxim 22 de juliol. 

 

Noticias relacionadas

next