obres, textos i figures artesanals

El Museu de Belles Arts mostra la història "no reconeguda" de les titelles 

12/01/2022 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura, inaugurarà aquest dijous la primera exposició temporal de l'any 2022 en el Museu de Belles Arts de Castelló. La mostra Una història de titelles romandrà en la sala del pati d'etnologia fins al 27 de març.

El delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que aquesta mostra vol reivindicar el paper, "no sempre reconegut", d'un art teatral en el qual es troben espectacles amb un gran nivell, "no només des del punt de vista d'elaboració artesanal, sinó també amb obres i textos molt interessants".

Aprofitant la inauguració de la primera exposició temporal de 2022 en el Museu de Belles Arts de Castelló, Ribes ha avançat que, aquest trimestre, "l'objectiu de l'IVC és reforçar les activitats complementàries en el recinte museístic". En aquest sentit, ha destacat les trobades culturals, com la presència aquesta setmana, en el Club de Cultura, del director del Museu Regna Sofia, Manuel Borja-Villel, i, pròximament, de l'hispanista Ian Gibson. A més, es continuarà amb l'oferta d'activitats didàctiques o tallers familiars.

L'exposició Una història de titelles està organitzada entre l'Institut Valencià de Cultura i la Universitat d'Alacant. La mostra reivindica el paper de les titelles al llarg de la història de la cultura. Les marionetes ressorgeixen amb una ampla varietat de modalitats durant la segona mitat del segle XIX -autòmats, ventriloquia, espectacles òptics- i acaben renovant tècniques en el XX -guant, guinyol, fil, teló de putxinel·li, ombres, entre unes altres-.

En els últims anys han aparegut una sèrie de companyies professionals que han fet l'experimentació necessària per a obrir nous camins estètics i discursius en els escenaris i fora d'aquests, com en la publicitat, la televisió o el cinema, segons ha informat el Consell en un comunicat. Aquest recorregut històric des de l'antiguitat fins a l'actualitat es podrà gaudir en el Museu de Belles Arts de Castelló fins al 27 de març, amb entrada gratuïta.

D'altra banda, el Teatre Principal de Castelló tenia previst inaugurar aquest dijous el cicle 'Els dijous al Principal' amb la representació de l'obra 'Proyecto Meitner', però per motius aliens a l'Institut Valencià de Cultura, la representació ha sigut cancel·lada.

Noticias relacionadas

next