Hoy es 15 de noviembre

el 24 de septembre

El Paranimf repasa la vida i obra de Marie Curie amb una obra teatral

A més, el cicle 'Nou cinema' projecta Destello bravío, l'òpera prima de la directora Ainhoa Rodríguez 

22/09/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I inicia la temporada de teatre el pròxim divendres 24 de setembre, a les 19.30 hores, amb la representació Cartes a Curie, de la companyia Maquinant Teatre, una obra amb component feminista que aborda el paper de les dones en la ciència a través de la figura de Marie Curie i que obrirà el cicle 'Escenaris d’EnRaonaMents', una sèrie de propostes teatrals que tenen com a objectiu suscitar la reflexió del públic.

Cartes a Curie és un espectacle íntim en el qual dos dones recuperen la figura de Marie Curie per a parlar de la necessitat que tot ésser humà té de descobrir quina pot ser la seua aportació al món en què viu. A través de la paraula, la música i les arts plàstiques, les dos actrius s’enfilaran als muscles de Marie Curie per parlar de la ciència, dels afectes, de la dona en un entorn advers per a tractar d’esbrinar de quina manera es pot millorar el món.

Cicle 'Nou cinema'

Aquest cap de setmana començarà també el cicle 'Nou cinema' amb la projecció el 25 i 26 de setembre, a les 19.30 hores, de Destello bravío, òpera prima de la directora Ainhoa Rodríguez que ha obtingut el premi especial del jurat i millor muntatge al Festival de Màlaga 2021.

El cicle també inclourà els títols La vida de los demás, una pel·lícula iraniana, guardonada amb l’Os d’Or a la millor pel·lícula en el Festival de Berlín 2020, que tracta sobre la pena de mort a través de quatre històries de la vida quotidiana; Queridos camaradas, del prestigiós director rus Andrei Konchalovsky, guanyadora del premi especial del jurat al Festival de Venècia 2020, i La mujer que escapó, un film coreà guanyador del premi a la millor direcció en el Festival de Berlín 2020. 

El cicle es completarà amb dos pel·lícules que han revolucionat el Festival de Cannes 2021: Titane, un transgressor thriller de la directora Julia Ducournau que ha guanyat la Palma d’Or a la millor pel·lícula, i Benedetta, del director Paul Verhoeven, un polèmic film sobre la història d’una monja lesbiana.

Noticias relacionadas

next