set pel·lícules del director italià

El cinema torna al Paranimf amb un cicle de Fellini

24/09/2020 - 

CASTELLÓ. Torna el cinema al Paranimf de la Universitat Jaume I, després de l'aturada provocada per la crisi sanitària del COVID-19 i el període estival, amb un cicle dedicat al centenari del director italià Federico Fellini que protagonitzarà la programació d''En pantalla gran', centrada en el cinema clàssic.

Un total de set pel·lícules conformen aquesta mostra, des d'algunes de les seues primeres pel·lícules dels anys 50, com Los inútiles o Las noches de Cabiria pròximes al neorealisme, passant per clàssics inoblidables com La dolce vita i Fellini 8 ½, tots dos protagonitzats per Marcelo Mastroianni i amb aqueix memorable retrat autoreferencial al propi Fellini que va suposar una icona del cinema més modern dels anys 60. Finalment, el cicle ofereix una selecció de pel·lícules més barroques i surrealistes que van donar lloc al terme "fellininiano", com Giulietta de los espíritus, Romao a la llegendària Amarcord (Mis recuerdos).

Totes les projeccions tindran lloc a les 19.30 h, els dissabtes i diumenges alterns, del 26 de setembre al 20 desembre, sempre en versió original subtitulada i en format de projecció de 35 mm.


Noticias relacionadas

next