Hoy es 15 de enero

Les sessions s'iniciaran a principis del 2021

El Planetari de Castelló obri la inscripció per al nou curs d'iniciació a l'astronomia

14/12/2020 - 

CASTELLÓ. El Planetari de Castelló ha organitzat una nova edició del curs sobre iniciació a l’astronomia. Les sessions es duran a terme durant sis dissabtes durant els mesos de gener i febrer. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina del Planetari, mitjançant Facebook o per Eventbrite a partir del dia 15 de desembre.

Després de l’èxit de públic de les anteriors propostes “hem apostat per oferir més cursos d’astronomia i que el públic de Castelló puga iniciar-se en una ciència que capta l’interés de les persones des de fa milers d’anys”, ha apuntat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz. “Aquestes activitats i la gran rebuda que tenen entre el públic demostren que, a les portes de celebrar el 30 aniversari, l’objectiu divulgatiu del Planetari de Castelló està més vigent que mai”, ha destacat l’edil.

Així doncs, el Planetari de Castelló ha organitzat un nou curs d’introducció a l’astronomia, el qual es du a terme des de 1996 en la ciutat. Aquest curs va dirigit al públic en general, major de 10 anys i amb interès en el camp de l’astronomia tot i no tindre coneixements previs.

En aquesta edició s’ha posat més èmfasi en la part pràctica, encara que en les sessions també hi ha una part teòrica. L’objectiu és que, a la finalització del curs, les persones participants puguen “planificar una observació astronòmica, orientar-se en el firmament, identificar les estreles i constel·lacions més rellevants del cel visible i utilitzar de forma autònoma prismàtics, telescopis i altres recursos per fer les observacions”. L’aforament màxim és de 30 persones, de manera que es garanteix l’acompliment de les mesures sanitàries.

Les sessions, per tant, es duen a terme els dissabtes 23 i 30 de gener i 6, 13, 20 i 27 de febrer (de 16.45 a 19.45) i s’organitzen en dues sales diferents. La part teòrica s’imparteixa a l’auditori, mentres que la part corresponent a la pràctica es du a terme a l’interior i l‘exterior del Planetari, depenent els continguts i les condicions metereològiques.

La formació comença per una observació visual en la qual es fa una introducció al firmament i aborda el moviment dels cossos celestes, les constel·lacions o els planetes. El segon bloc tracta sobre l’observació amb prismàtics i aprofundeix en aquells objectes que no es poden veure a ull nu. Per acabar, l'alumnat treballarà l’ús del telescopi i l'objectiu és acomiadar el curs amb els coneixements bàsics per muntar i posar en l’estació un telescopi.

Èxit del curs d’astronomia avançada

El curs avançat d'astronomia celebrat enguany ha sigut tot un èxit de convocatòria, amb les 30 vacants cobertes. El curs estava destinat a persones que ja tenen experiència en astronomia, i volen aprofitar millor els seus equips, telescopis o aprofundir en la seua afició. El curs ha tingut un plantejament teòric i pràctic. En la part teòrica, s'han vist diferents tècniques d'estudi de l'univers, l'evolució de les estrelles i l'estudi de les galàxies. La part pràctica ha estat dirigida principalment a la utilització del telescopi (filtres, tècniques d'observació de la lluna i planetes) i a l'obtenció d'imatges (astrofotografia).

Noticias relacionadas

next