X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

El PSPV assumeix com a propis els compromisos que proposa la Plataforma per la Llengua del País Valencià

11/03/2019 - 

CASTELLÓ. L'Executiva Provincial del PSPV-PSOE accepta com a propis bona part dels compromisos generals que proposa la Plataforma Per la Llengua País Valencià per a implementar durant els pròxims quatre anys en l'àmbit de la política municipal. Així ha quedat de manifest en el transcurs de la reunió que una delegació socialista ha mantingut amb representants de la plataforma.

Entre altres mesures, el PSPV-PSOE fa seua la necessitat que des dels serveis socials municipals es realitzen polítiques d'acolliment lingüístic, informant les persones immigrants de la importància que té per a xiquets i adolescents l'escolarització en valencià. I també la inclusió del valencià a l'hora de comprar material per a biblioteques o centres socials, segons informen este dilluns fonts socialistes a través d'un comunicat.

A més, els ajuntaments amb govern socialista garantiran el dret de la ciutadania a ser atesa en les dues llengües oficials i al fet que els cursos i activitats formatives que depenguen de l'ajuntament siguen impartits en valencià. D'altra banda, la programació cultural municipal serà almenys del 50% en les zones de predomini lingüístic del valencià i del 25% en la resta.

Per a la concessió de subvencions als mitjans de comunicació locals, en les zones de predomini lingüístic del valencià es tindrà en compte que almenys el 50% dels continguts siguen en valencià.

Incentius fiscals a empreses

A més, s'ha abordat la conveniència d'aplicar incentius fiscals a les empreses que utilitzen el valencià en l'etiquetatge dels seus productes

Segons ha explicat la secretària de Política Lingüística socialista, Sol Sorribes, del que es tracta és “de continuar fent passos que ajuden a aconseguir la igualtat real entre el valencià i el castellà”.

Són acords que s'han adoptat en el transcurs d'una reunió en la qual per part del Partit Socialista han participat la sotssecretària general, Ana Edo; la secretària de Política Lingüística, Sol Sorribes, i el secretari d'Educació, Ramón Monferrer. En representació de la Plataforma han estat Manuel Carceller i Sandre Llopis.


next