X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

El PSPV exposa en un acte a Peníscola el seu model turístic per a Castelló, oposat al del PP 

10/02/2019 - 

CASTELLÓN. Sota el títol Un Castelló pel turisme, Marató de bones pràctiques, el PSPV-PSOE de la província ha celebrat en el matí de diumenge un acte en el qual ha posat en valor un model turístic alternatiu al del PP. El secretari general, Ernest Blanch, ha explicat que la presència a Peníscola ha servit per a visibilitzar el plantejament polític del Partit Socialista sobre turisme "i per a acompanyar a la pròxima alcaldessa de la localitat, Isabel Esbrí".

Esbrí ha sigut taxativa i ha donat un "clar suspens a l'alcalde de la localitat, Andrés Martínez, perquè al nostre poble el turisme segueix estacionalizat, vivim cara a l'aparador i seguim sense tindre un pla estratègic que ens marque què fer". "Si, tenim un producte a Peníscola, tenim un gran potencial, però no li traiem el partit que li hauríem de traure", ha assenyalat la candidata socialista.

Tania Baños, la primera edil de la Vall d'Uixó ha mostrat la seua intenció en la seua intervenció d'aconseguir un acord de col·laboració entre la Vall i Peníscola, "per a fomentar que els turistes que  visiten la Vall d'Uixó es desplacen fins a Peníscola i a l'inrevés".

Esbrí i Baños han sigut part d'una marató en la qual huit ponents han exposat els seus projectes en d'altres municipis de la província. A este respecte, Blanch ha destacat la importància que té en matèria turística "l'aliança dels sectors productius, que el públic i el privat vagen de la mà per a traure més rendiment a un actiu que genera riquesa i orgull de pertinença als nostres municipis". A més, assenyala Blanch, "és necessari obrir-se a les xarxes, perquè la política turística no s'entén sense les xarxes i sense les noves tecnologies".

Així, vuit alcaldesses, alcaldes o regidors de turisme han explicat les diferents experiències que en matèria turística estan desenvolupant en els seus respectius municipis. Tots han destacat que en aquesta matèria "la col·laboració de la Diputació és nul·la". "És just el contrari del que succeeix amb l'Agència Valenciana de Turisme i Francesc Colomer, que sempre estan a la disposició dels ajuntaments de la nostra província".

Durant la seua intervenció, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que quan va arribar en 2015 a l'alcaldia, "no hi havia ni pla estratègic, ni departament de turisme". Per això, "ens vam posar a la tasca d'impulsar un pla per a incrementar les potencialitats turístiques de Benicarló com a destinació. Ja no es treballa només amb el sol i platja, també hem posat en valor la potencialitat cultural, esportiva, gastronòmica i ecològica del nostre terme municipal".

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha destacat que gràcies a la gestió del Partit Socialista, ja no hi ha denúncies veïnals respecte a l'Arenal Sound, "perquè hem aconseguit posar ordre i superar els problemes que es generen de sorolls, neteja o trànsit quan a una població de 30.000 habitants arriben 300.000 persones". "Hem integrat el festival a la ciutat", ha destacat. 

Per la seua part, Virgínia Martí, regidora de Turisme de Cabanes, ha posat en valor les peculiaritats d'un municipi amb dos nuclis de població diferenciats, un a l'interior i un altre en la costa, que a més estan mal connectats per carretera. "Ens vam posar a la feina, hem activat el pla turístic que el PP tenia amagat en un calaix des de 2007, hem contractat l'assessorament d'un tècnic en turisme i a un influencer per a estar ben posicionats en la xarxa". "Estem construint un relat en matèria turística per a donar-li sentit a tot el que tenim i hem creat el consell de turisme", ha dit.

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, ha denunciat que la Diputació margina a les Coves de Sant Josep, "a les quals destina zero euros". No obstant això, "gràcies a la Generalitat, hem pogut modernitzar un enclavament que quan arribàrem a l'alcaldia en 2015 es trobava en el segle XV abans de Crist, perquè, per exemple, era impossible traure una entrada anticipada per internet, hui les coses han canviat, ja tenim una pàgina web, es poden traure entrades de forma anticipada i hem renovat  i modernitzat la il·luminació interior, que no es reformava des dels anys 60. A més, hem implementat un altre tipus d'activitats, com els concerts íntims i reduïts a l'interior de les coves, com el que recentment va protagonitzar Coque Malla".

La vicepresidenta de la Mancomunitat Espadà-Millars, Eugenia Villar, ha posat l'èmfasi en la necessitat de superar les dificultats amb les quals compta la comarca, ja que en pobles com Alcudia de Veo, no hi ha bones connexions de telèfon, internet o televisió i Miguel Sandalinas, alcalde de Montanejos, ha explicat que quan va arribar al càrrec hi havia moltes manques en matèria turística, per això va crear la Fundació de Turisme, en la qual l'ajuntament treballa colze a colze amb el sector turístic.

Per la seua part, Kevin Salvador, regidor de Turisme de Traiguera, ha denunciat que en els 8 anys de govern del PP, la localitat va patir una gran reculada en matèria turística, malgrat comptar amb el tresor que suposa l'ermita de Font de la Salut.

Així mateix, Abel Ibáñez, alcalde de Vilafamés, ha assenyalat que gràcies a la gestió de Francesc Colomer al capdavant a l'Agència Valenciana de Turisme, ha sigut possible posar en valor el centre històric, el patrimoni històric i cultural, les pintures rupestres, els jaciments de neardentals i el paleolític. També s'han habilitat àrees de descans, un alberg per a 30 persones i un pàrquing. I s'han dissenyat rutes cicloturístiques ben senyalitzades.

La jornada l'ha tancada Josep Gisbert, director general de Turisme, qui ha destacat que la labor de l'Agència Valenciana de Turisme està sent fonamental per a recuperar la bona reputació de la Comunitat Valenciana. Per a la Comunitat, "Fitur ja no són ni el Bigotes, ni les desfilades de polítics; ara la Comunitat aposta per l'hospitalitat, per a tindre els millors ambaixadors, perquè si quan algú torna al seu lloc de procedència diu que li han tractat bé, les possibilitats de negoci es disparen".

next