VILA-REAL. Les propostes de la candidatura del PSPV-PSOE de Vila-real, liderada per José Benlloch, inclouen un pla especial per a posar en valor l'entorn del riu Millars que permeta obrir la ciutat al llit fluvial i sobretot compatibilitzar els usos socials, culturals i esportius garantint la protecció ambiental de l'entorn. Amb aquest propòsit, l'equip socialista de Vila-real desenvoluparà el projecte El Millars, el nostre riu, "que permetrà abordar de forma integral la regeneració de l'entorn fluvial, recuperar patrimoni etnològic vinculat al Millars com els tradicionals molins i fomentar usos esportius i socials de l'entorn", assenyala Miriam Caravaca, membre de la candidatura socialista a la localitat.
A més, aquest projecte contemplarà també "accions en matèria de regeneració urbana per a obrir la ciutat a l'entorn fluvial, especialment en la zona del Molí Nou, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels usos industrials pròxims, millorar la qualitat de vida de la zona residencial i potenciar el valor ecològic del Millars", detalla Caravaca. També s'estudiarà la posada en valor de l'àrea residencial més pròxima al pont de Santa Quitèria, potenciant el seu desenvolupament urbanístic i ambiental des d'un punt sostenible i ecològic.
En matèria de patrimoni, la proposta socialista també incidirà en la recuperació d'elements etnològics vinculats al riu, com els molins i séquies del Millars. Així mateix, es donarà eixida al potencial del llit i el seu entorn per a usos socials i esportius, sempre respectant el valor mediambiental de la zona. "Aquest pla integral es dissenyarà i desenvoluparà de la mà dels agents socials implicats, com el Consorci del Paisatge Protegit del Millars, la Comunitat de Regants i els veïns", incideix la candidata socialista.
"Amb aquest projecte, Vila-real continuarà avançant en la defensa d'un espai de tant valor paisatgístic i ambiental com és el Millars i el seu entorn, perquè no podem créixer d'esquena al riu", apunta Miriam Caravaca, qui recorda que "durant els huit anys de Govern del canvi ja hem implementat un projecte de millora del Termet que ha canviat per complet aquest enclavament natural".
"En 2011, ens trobem amb un Termet abandonat, amb una piscina que era un forat sense acabar, un Museu Etnològic deteriorat, igual que el molí, un restaurant tancat i un paratge en decadència, amb les canyes envaint el riu. Huit anys després, hem donat la volta a aquesta situació, completant la construcció de la piscina, reobrint el restaurant i convertint-lo en un centre de congressos, restaurant el molí, posant en valor el museu i convertint el Termet en un espai per a tots, amb infraestructures per a la pràctica de l'esport com el circuit de running i les àrees de gimnàstica a l'aire lliure, a més d'haver creat la platja del Millars. Hem demostrat que tenim un projecte perquè la ciutat mire al riu, al nostre Millars i volem continuar fent-ho realitat en la pròxima legislatura", conclou Caravaca.