activitats fins el dilluns

El que has de saber de la Fira del Llibre d'Onda

27/05/2019 - 

CASTELLÓ. Onda ha inaugurat aquest dilluns la 34 edició de la Fira del Llibre que se celebrarà fins al 2 de juny, al costat del pavelló Victor Cabedo. L'acte- que ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, i del tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Pastor- té una extensa programació per a tots els públics i més dies de durada per a tractar de fomentar la lectura. Així, l'horari d'aquest any serà de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 15 a 21 hores, el dissabte de 9 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores i el diumenge d'11 a 13 hores i de 17 a 21 hores. "Hi haurà nombrosos escriptors, llibres amb descompte, assessorat per professionals de la lectura i quedarà patent la implicació dels locals i empreses que s'han bolcat en organització la fira, així com al personal de Biblioteques", ha asegurat Pastor. 

Durant el dia, centenars de persones es van acostar a la presentació del llibre Que passe la passera, inspirat en la Pasqua d'Onda. També s'ha celebrat els tallers de màscares i de ràdio, en el qual s’ha gravat en directe del programa pilot del podcast: Vamos a la Biblio a càrrec de l'alumnat del Taller de creació literària de la Biblioteca d'Onda. Així mateix, tot l'alumnat de Primària d'Onda anirà visitant la fira durant tota la setmana, en la qual també participen les empreses locals La Repro, Amics, Juego de Droides, Magovi, Colorins i Papereria Mariner. El punt final de hui l'ha posat el sorteig d'un lot de llibres i que continuarà realitzant-se cada dia a les 21 hores.

En este sentit, per aquest dimarts hi ha organitzat un espectacle familiar de circ a càrrec de Purpurina Circus a les 19.30 hores i el taller de llapis en la Caseta de la Biblioteca de 17.30 a 19.30 hores. També estarà una de les principals novetats d'enguany, la consulta del Doctor Lec Tura. Un expert crític literari que ofereix els seus consells tots els dies de les 18.30 a 20.30 hores per a tothom que ho desitge i que hui ja ha ajudat a la cerca de llibres per gènere, autors, etc. A més, les llibreries continuaran oferint un 5% de descompte en tots els productes que es compren durant aquests dies.

El dimecres hi haurà un contacontes especial d’El principito a les 19 hores i a les 19.30 hores l'autora Rosa Monlleó, acompanyada per Eva Alcón, presentaran Mujeres públicas, ciudadanas conscientes. El dijous, de la mà del Bar Druida, se celebrarà un taller de cocktails infantils, i posteriorment la presentació, a les 19.30 hores, de Montserrat Flores amb el seu llibre Esa luz que no me habita.

El divendres a la vesprada, la fira rebrà la visita dels personatges de la Patrulla Canina perquè els més xicotets puguen fer-se fotos amb ells i el dissabte a les 12 hores es repeteix l'activitat de la trobada de clubs de lectura amb l'escriptora Alicia Giménez Bartlett, premi Nadal 2011 i Premi Planeta 2015, creadora del personatge de la inspectora Petra Delicado, que estarà parlant sobre la seua obra en una activitat molt dirigida a aquests clubs, però que està oberta a tots els públics. A més, a les 16.30 hores, el duo còmic Machirulos oferirà l'espectacle Apocalipsi.s Així mateix, una activitat infantil a les 17 hores amb un taller científic i berenar, que tindrà un preu de 3 euros i per al qual es pot apuntar a la Bocatería El Cantó o a la Cafeteria Chaplin. 

El dissabte també s'efectuaran tres presentacions més, a les 19 hores Penumbras, donde duermen las pesadillas, de Javier García amb Israel Quevedo i José Sánchis, que també presentaran Mar de cuervos. A més, de 18 a 20 hores hi haurà una signatura d'exemplars del llibre editat pel consistori Lo que fue de ellas. Historias de mujeres de Onda en la postguerra d'Amelia Rosado

El diumenge al matí, el local d’Hosturionda que se situarà a la fira participarà en la Ruta del Vermut i hi haurà música en directe, i a la vesprada, a les 19 hores, hi haurà un contacontes de la Historia Inteminable, en commemoració del 40 aniversari i la presentació d'un altre llibre editat per l'Ajuntament d'Onda, 50 años de historia de Onda vividos por la peña Vagabundos.


Noticias relacionadas

next