Hoy es 29 de junio y se habla de amparo marco estepark cd castellon VILLARREAL FEMENINO MOTOR

presentació el 17 de març 

'El Vilafamés foral' i l'art abstracte a Castelló, entre les novetats editorials de l'UJI i Diputació

15/03/2022 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló presenten el pròxim dijous 17 de març les novetats editorials de la col·lecció 'Biblioteca de les Aules', editada conjuntament, amb els títols El Vilafamés foral, de José Luis Lorenz Andrés, i Abstracción pictórica y cultura artística, de Silvia Tena Beltrán.

L’acte de presentació, que tindrà lloc a les 11 hores al saló d’actes de les noves dependències de la Diputació de Castelló, comptarà amb la participació de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president de la Diputació, José Pascual Martí; els professors i prologuistes Carles Rabassa i Wences Rambla, i els autors.

L’obra El Vilafamés foral. De la conquesta a l’arribada dels Borbons (1233-1707) analitza, prenent com a punt de partida la conquesta de Jaume I l’any 1233, tots els esdeveniments que van marcar el dia a dia dels habitants de Vilafamés fins a l’any 1707, amb l’arribada dels Borbons. Aquest recorregut permet comprendre per primera vegada com va ser la lluita d’un poble singular, Vilafamés, que es comportava com la resta de viles i ciutats de la Corona d’Aragó.

D’altra banda, en l’assaig Abstracción pictòrica y cultura artística, basat en un catàleg format per 184 obres realitzades entre 1940 i 1979-80, s’analitza la ideologia de la societat castellonenca, la crítica del moment, els possibles referents i agents de l'art, l'encesa defensa de la pintura abstracta, així com el marc teòric-filosòfic del fenomen de l'abstracció, o la gran ofensiva legitimadora del nou art abstractitzant.

Noticias relacionadas

next