X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

nou conveni de col·laboració

El Festival de Música Antiga de Peníscola augmenta la seua partida i comptarà amb personal de l'IVC 

30/11/2018 - 

CASTELLÓN. El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola per a finançar la realització del XXIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, celebrat l'agost de 2018. Amb la firma d'aquest conveni, la Generalitat contribueix al finançament d'aquest festival de música amb una aportació de 63.197 euros, és a dir un 27 % més que l'any passat. A més, a través d'aquest conveni, l'IVC aporta el personal per a la gestió del festival, des del punt de vista tant tècnic com artístic.

Aquesta actuació s'emmarca entre els objectius de la Generalitat d'impulsar la creació i realització d'esdeveniments culturals de "primer nivell" que constituïsquen, tant un punt de trobada d'especial interés dins del circuit nacional i internacional de festivals de música, com un esdeveniment cultural per a la ciutat on es duen a terme.

Per la seua banda, la Diputació de Castelló subvenciona els costos del festival amb una aportació de 70.000 euros, el beneficiari de la qual és l'IVC, que actua com a administrador. A més, cedeix el castell del papa Luna per a la celebració del festival i es fa càrrec de l'edició de material gràfic, com, per exemple, cartells i programes de mà.

Pel que fa a l'Ajuntament de Peníscola, hi participa amb 36.900 euros, destinats a finançar l'espectacle piromusical que se celebra durant el festival, i s'encarrega de donar suport al muntatge tècnic del festival.

La resta del pressupost previst, que ascendeix a un total de 175.897 euros, es completa amb la recaptació per la venda d'entrades, la gestió de la qual du a terme el mateix IVC, i altres possibles aportacions d'entitats públiques o privades.

Cal recordar que aquest festival, creat en 1996, s'ha convertit en un referent internacional de la música composta entre els segles XII i XVII. Els concerts s'ofereixen a l'aire lliure al pati d'armes del castell templer del papa Luna, i durant aquesta edició s'han oferit programes molt diversos, des de solistes fins a òpera de cambra i concerts orquestrals.


Noticias relacionadas

next