una distopia 

El Principal reflexiona sobre salut mental amb 'Vesània'

18/01/2023 - 

CASTELLÓ. Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 19 de gener a les 19.30 hores al Teatre Principal de Castelló el drama Vesània, dirigit per Eva Zapico i interpretat per Rosanna Espinós, Alberto Baño, Pilu Fontán i Vicent Pastor.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha donat la benvinguda a una nova edició del cicle ‘Els dijous al Principal’, que “porta fins a Castelló obres amb vinculació a les nostres comarques i que fa possible que la programació s’amplie més enllà del cap de setmana amb propostes de qualitat”. El cicle oferirà aquest trimestre un espectacle de dansa com és Man Ray, de Taiat Dansa, o la producció de l’Institut Valencià de Cultura Obra pública, de Vicent Arlandis i Paula Miralles.

La companyia Contrahecho Producciones portarà fins a l’escenari del Principal de Castelló la depressió, la neurosi, la soledat o els trastorns de persones que conviuen en els marges de la societat. Vesània recull el testimoni d’aquestes persones en una posada en escena distòpica. Rosanna Espinós, Alberto Baño, Pilu Fontán i Vicent Pastor donaran veu a diferents personatges que són un reflex de la mateixa realitat, persones vulnerables que la societat ha apartat o tancat, i en les quals els espectadors es poden veure reflectits moltes vegades.

Una peça que combina moments dramàtics amb altres d’humor per a abordar temàtiques com la religió, la política, l’estat de benestar, la violència, la guerra, el mercat o la globalització. Una proposta compromesa, amb un text mordaç i arriscat, en la qual el públic podrà submergir-s’hi amb una posada en escena àgil i sorprenent, mitjançant la creació d’imatges i el moviment actoral.

Col·lectiu Camí Fondo

L’Auditori de Castelló inicia el cicle ‘Territori CS’ de 2023 aquest divendres 20 de gener a les 20.00 hores amb el projecte artístic, musical i poètic CCF (Col·lectiu Camí Fondo). La formació es va constituir el 2011 amb l’entrada de l’artista visual Epi Neuraska al tàndem format per J J Doc i Josep Lluís Furió.

Units per la sensibilitat artística, els tres components defensen el concepte de poesia electrònica visual, basat en la fusió de sonoritat electrònica i imatges combatives que s’adhereixen als versos dels poemes recitats, guiats cap a un punt de trobada comuna: la ‘performance’ poètica visual.

Els grans de la poesia del s. XX, Vicent Andrés Estellés, Dilan Thomas, Charles Bukowski, Jaime Gil de Biedma, L. Cohen, D. Wycliffe…, entre d’altres, protagonitzen les sessions artístiques.

Noticias relacionadas

next