llibres de temàtica LGTBIQ+

El QueerFest enceta un cicle literari amb Josep Baquer i la seua mirada crítica sobre l'Església

24/02/2022 - 

CASTELLÓ. Enceta el col·lectiu LGTBIQ+ de Castelló, QueerFest, un nou cicle literari des del qual s'invitarà mensualment a diferents autors de llibres de temàtica LGTBI. La primera obra i autor en participar en aquesta iniciativa serà La parella humana, de Josep Baquer, sacerdot jesuïta expert en Bíblia, que fa una mirada crítica al tractament de l’homosexualitat en el si de l’Església catòlica. L'acte tindrà lloc aquest 25 de febrer, a les 19.00 hores, en la sala d’actes de La Casa dels Caragols.

"Davant l’odi, llibres! Davant l’odi, lliures!", exclama el col·lectiu castellonenc, que ha decidit posar en marxa aquesta iniciativa motivats per la retirada d’una dotzena de lots de llibres de temàtica LGTBI, donats per l’Ajuntament de Castelló a diferents centres de secundària de la ciutat, dictaminada per un jutge a petició de l’associació Abogados Cristianos, en octubre de l'any passat. Tot i que finalment, el jutjat va anul·lar aquesta mesura, l'associació ha decidit passar a l'acció fomentant una literatura inclusiva i diversa. 

"Des de QueerFest, col·lectiu LGTBIQ+ de Castelló no podem ni volem començar les nostres activitats anuals sense tornar a expressar el nostre rebuig a l’intent d’eliminar la diversitat sexual, de gènere i familiar dels nostres centres educatius, el nostre suport a la implementació de polítiques LGTBI per part de l’ajuntament de Castelló, polítiques en les quals hem participat a través de la Plataforma LGTBI, i el nostre compromís envers els drets de les persones i les famílies LGTBIQ+", han manifestat a través d'un comunicat.

Noticias relacionadas

next