Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Els Cavallers de la Conquesta trien Maria Torres i Claramonte com a nova Na Violant d'Hongria

11/06/2019 - 

CASTELLÓ. Reunit en Junta Extraordinària el Capítol Permanent de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, i una vegada revisades totes les candidatures, ha decidit, per majoria, triar a la senyoreta Maria Torres i Claramonte per a representar a la figura de Na Violant d'Hongria el proper any 2020. 

Així comença l'escrit amb que la Germandat dels Cavallers de la Conquesta ha fet pública, en la vesprada d'este dimarts, l'elecció de la jove que representarà la figura de la regina del rei en Jaume I.

Els Cavallers destaquen que Maria "pertany a una familia castellonera de soca", ja que son pare "va tindre el privilegi de ser Perot de la festa de la Mare de Déu del Lledó l'any 2012", mentre sa mare "ha sigut cambrera de la Reial Confraria Mariana".

Molt vinculada a les festes de la Magdalena

A més, des de la Germandat han volgut resaltar que, des de ben xicoteta, Maria "ja va començar els seus passos en el món de les nostres tradicions entrant a formar part de l'Escola de Dansa Castelló". Mes tard, en l'any 2008, "va ser la madrina infantil de la Gaiata 2, Fadrell; i, un any després, va ostentar el càrrec de Dama de la Ciutat Infantil.

Els Cavallers recorden que Maria sempre ha estat lligada a la Gaiata 2, "formant part, juntament amb tota la seua família, de la comissió d'aquesta, dins de la qual ha seguit exercint diversos càrrecs fins a arribar al mes alt, sent triada Madrina de la Gaiata l'any 2017". Finalment, en l'any 2018 va formar part de la Cort d'Honor de la Reina de les Festes de Castelló com a dama de la ciutat.

El Prohom de la Germandat ha sigut l'encarregat, una vegada finalitzada la reunió, de posar-se en contacte amb la jove per a comunicar-li la seua elecció i ser el primer a felicitar-la.

next