fins a 38 espectacles

Els espais culturals de Castelló obrin per als escolars amb concerts, teatre i tallers

27/09/2022 - 

CASTELLÓ. Els cinc espais de Cultura de la Generalitat a les comarques de Castelló, com són el Teatre Principal, l’Auditori de Castelló, el Museu de Belles Arts, l’EACC i el Palau de Congressos de Peníscola, han dissenyat una programació que combina la música, el teatre, els tallers i les visites a les exposicions per a apropar a l’alumnat la cultura des de les seues etapes formatives.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “la voluntat de fer una interessant i variada programació dirigida als centres escolars”, i ha insistit que “els xiquets i xiquetes són el públic del futur i necessitem que s’aproximen a la cultura des de l’escola”. “Les representacions es fan en horari escolar i són una atractiva alternativa d’activitats per als centres educatius de les nostres comarques”, ha assenyalat Ribes, que ha agraït “el compromís de la comunitat educativa, que rep positivament la nostra oferta cultural”.

El programa didàctic preveu fins a 38 espectacles i activitats que es desenvolupen al llarg de la temporada coincidint amb el curs escolar, i de les quals s’han reservat ja 10.000 places. Com a novetat d’aquesta temporada, el programa s’amplia als centres escolars de les comarques del nord amb la primera oferta d’activitats i espectacles al Palau de Congressos de Peníscola.

Al web de l’IVC, en l’apartat de didàctica, es pot trobar la informació i l’oferta que s’ofereix a les escoles dins del que s’anomena motxilla cultural. En aquest trimestre de tardor destaquen obres com el teatre d’objectes de ‘L’arbre de Teneré’ o l’espectacle de circ ‘Ambulant’ de la companyia La Fam, al Teatre Principal de Castelló. L’Auditori de Castelló acollirà espectacles com ‘Nana’ d’Èlia Casanova, que combina música, arts visuals i literatura; el teatre musical de ‘Tot esperant en Will’ d’Egos Teatre, o el concert de la vocalista angloespanyola Alondra Bentley.

El Palau de Congressos de Peníscola ofereix la primera programació escolar d’aquesta temporada 2022/2023 que ofereix ja a totes les escoles de les comarques del nord i la resta de Castelló. Aquest trimestre programa activitats com ‘Hi ha una sirena al meu saló’, de La Teta Calva, o l’espectacle de teatre, dansa i audiovisuals ‘Spoiler alert’, de La Lola Boreal.

 

El Museu de Belles Arts de Castelló, a banda d’organitzar visites per a l’alumnat, presenta activitats com el taller d’arts plàstiques i música ‘Llegir un quadre, mirar un àlbum’, ‘Com sona la ceràmica’ i d’altres en què la història és la protagonista, com ‘Prehistòrics tecnològics’ o ‘Història i històries’.

Per últim, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló organitza visites específiques de les seues exposicions per a escoles adaptades a l’edat de l’alumnat o el taller ‘Pensat i fet’ de Mar Reykjavik.

Noticias relacionadas

next