CASTELLÓ. Emprende Plana Baixa, la iniciativa del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa de promoció i enfortiment de l'emprenedoria, ha finalitzat este passat dimarts 12 de desembre la seua segona edició després de tres mesos de formació a huit persones emprenedores amb idees de negoci en el territori.
En el tancament del programa, que es va celebrar en el saló de ple de l'Ajuntament de Moncofa, van ser presents el diputat provincial de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés; la cap de secció de promoció econòmica, Ana Belén Arzo; la presidenta d'este Consorci i alcaldessa de La Vall d'Uixó, Tania Baños; l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós; l'alcaldessa d'Eslida, Lucía Doñate; l'alcalde de La Llosa, Joaquín Llopis i el president de Secot, Juan José Montoro.
L'acte va ser inaugurat pel diputat provincial de Promoció Econòmica, que va posar a la disposició dels emprenedors les línies d'ajuda per al 2024 en l'àrea d'emprenedoria, destacant l'acompanyament i la formació que brinda la Diputació provincial de Castelló. Així, l'alcalde de Moncofa va mostrar el suport del municipi com a amfitrió de la formació en el programa Emprende Plana Baixa en esta segona edició, mentre que la presidenta del Consorci va reafirmar la importància de treballar en coordinació dins del territori. Per part seua, el president de SECOT va agrair liderar un any més este programa de mentorització i va destacar el treball i dedicació de l'alumnat.
Com a tancament a Emprende Plana Baixa 2023, els/les empredendors/es van presentar els seus projectes finals i van rebre un diploma per la seua participació en el programa: Luz Durán amb Segundos de luz, José Ramón Vilches amb Origen media, Miguel Martínez amb Pregonero Digital, Sheila Hartman amb Marhalla, Diana Cebrià amb Serem Làser, María del Pilar Jiménez amb Los amigos de Benivert, Lucía Guzmán amb La Colmena y Isladis González amb Mine Byis.
Des del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa es continuarà acompanyant a les persones emprenedores en l'evolució del seu projecte empresarial.
El programa ha oferit l'acompanyament i la formació d'integrants de SECOT, una associació sense ànim de lucre formada per sèniors, professionals i directius empresaris que han compartit les seues experiències i coneixements en gestió empresarial i acadèmica per a complir amb l'objectiu del programa: la promoció de creació de projectes i empreses que promoguen i impulsen el desenvolupament econòmic, empresarial i social en l'àmbit territorial d'Alfondeguilla, Almenara, Artana, Eslida, La Llosa, La Vilavella, La Vall d'Uixó, Moncofa, Nules i Xilxes.
Este programa ha comptat amb huit sessions presencials a Moncofa en les quals s'han identificat les necessitats de cada idea de negoci i com aportar-los valor i diferenciació. Les persones emprenedores han definit els plans d'empresa, d'organització i gestió, han dissenyat el pla econòmic financer, i han aprés sobre màrqueting i la publicitat.
La segona edició del programa ha deixat una “petjada important en el panorama emprenedor i innovador d'esta comarca castellonenca”. Així ho ha assegurat el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicente Pallarés, durant l'acte de clausura d'esta iniciativa que ha oferit assessorament i mentorització a emprenedors de la Plana Baixa. De la mateixa manera, ha reconegut l'esforç de tots amb la generació d'ocupació i amb el desenvolupament econòmic de la província. “Sou motor de creixement econòmic i de creació d'ocupació”, ha subratllat el diputat provincial.
En este sentit, el diputat de Promoció Econòmica ha mostrat el compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i de tot el seu equip, per a “impulsar accions encaminades a fomentar l'ocupació, la formació, la innovació i l'emprenedoria com a motors clau per al creixement i la generació d'oportunitats en tot el nostre territori”.
Així, la generació d'oportunitats, tal com ha explicat el diputat provincial, és “un dels eixos centrals d'actuació del pressupost 2024”, i, dins del mateix “la promoció de l'ocupació i l'emprenedoria sumen una partida de 3,3 milions d'euros”, ha ressaltat. Pel que, amb esta línia d'actuació, la Diputació de Castelló manté la seua aposta per l'emprenedoria com un pilar fonamental per a la dinamització de l'economia a la província de Castelló.
“Des de la Diputació de Castelló continuem en el nostre objectiu d'activar el sector empresarial a la província. Sempre buscarem els mitjans necessaris per a oferir als que comencen les oportunitats que necessiten, i als quals ja porten recorregut amb els seus projectes empresarials, el màxim suport per a seguir avant”, ha assegurat Vicente Pallarés, qui ha continuat dient que “per a la institució provincial és molt important fer costat a les entitats que promouen iniciatives que creguen riquesa i ocupació”.
Per això, ha considerat que programes com ‘Emprende la Plana Baixa’ encaixen amb la visió de la Diputació de “construir una cultura emprenedora”. Este programa és una iniciativa d'acompanyament i mentorització a un grup d'emprenedors del territori de la Plana Baixa, en el qual se'ls ajuda a traslladar les seues idees en projectes per a posar-los en marxa.
En este sentit, el diputat provincial ha posat en valor la nova Estratègia Provincial per al Foment de l'Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica per a 2024-2025. Un document que “aborda de manera integral les necessitats de la província de Castelló i desenvolupa accions a través de tres àrees vertebrals: el foment de l'ocupació, i la cohesió territorial, el suport a l'emprenedoria i la consolidació d'iniciatives empresarials”, ha explicat.
Així doncs, esta estratègia està oberta als 135 municipis de la província i també als pactes territorials i consorcis. “Des de la Diputació de Castelló apostem pel treball en xarxa de col·laboració amb els agents del territori provincial. Gràcies al treball conjunt entre entitats aconseguirem que els servicis de suport a l'emprenedoria tinguen un caràcter integral i arriben a tot el territori”, ha matisat Vicente Pallarés.