CASTELLÓ. Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI celebrarà una nova edició del fòrum Innotransfer, el 16 de novembre de 9.00 a 12.00 h, en format híbrid, dedicat als ports marítims valencians, on es debatrà sobre les tecnologies emergents, desafiaments i solucions innovadores que està modelant la indústria portuària, des de sistemes de gestió d'energia i infraestructures de càrrega per a embarcacions elèctriques, fins a solucions de l'ús de bessons digitals i intel·ligència artificial per al control de la dispersió de contaminants.
En la sessió, en la qual participaran l'Autoritat Portuària de Castelló, l'Autoritat Portuària de València i l'Autoritat Portuària d'Alacant, al costat d'empreses i grups d'investigació, constitueix una oportunitat excel·lent per a la interacció i col·laboració entre líders de la indústria portuària, experts tècnics, i grups d'investigació aplicada.
Actualment el món està en ràpida evolució, i la transició cap a l'electrificació i l'adopció de tecnologies innovadores és imperativa per a garantir la sostenibilitat i l'eficiència en el sector portuari. L'esdeveniment té com a objectiu ser l'epicentre de discussions crítiques, intercanvi de coneixements i exploració de solucions empresarials emergents en aquest àmbit. Tot això des de la perspectiva dels Comités Estratègics d'Innovació Especialitzats (CEIE) de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).
En la jornada Innotransfer es definiran propostes concretes de desenvolupament a fi de, des de la investigació, la innovació i la transferència de coneixement, oferir respostes a cadascun dels desafiaments identificats. La sessió del 16 de novembre podrà seguir-se presencialment des de la Sala Multiusos Espaitec 2, i a través de Zoom a les 9.00 hores, amb inscripció prèvia obligatòria.
Finalment, després de l'esdeveniment, hi haurà un espai per a networking entre les entitats, empreses i grups d'investigació assistents. La jornada està organitzada per Espaitec amb la col·laboració PortCastelló i la Càtedra Smart Ports, promoguda per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (REPCV), i compta amb el suport de l’AVI.
Innotransfer és una iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l'ecosistema empresarial del territori en sectors econòmics clau com a hàbitat sostenible; agroalimentació; mobilitat sostenible i automoció; tecnologies habilitadores; salut; infraestructures; i turisme intel·ligent.
Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la xarxa d'Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual està coordinat per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (REPCV) i finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació. Esta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l'acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l'ecosistema públic-privat d'investigació i de l'ecosistema empresarial valencià.