aprovat la passada setmana pel servei provincial de costes

Espigons Ja - Platges de Moncofa rebutja l'enderrocament d'un nou habitatge a la platja

26/02/2024 - 

CASTELLÓ. "Rebuig frontal" a l'enderrocament d'un nou habitatge a la platja de Moncofa, demolició aprovada pel Servei Provincial de Costes. És la conclusió de la reunió de la plataforma Espigons Ja - Platges de Moncofa que s'ha reunit d'urgència este matí, després de la carta remesa per Costes als propietaris de l'habitatge situat en l'avinguda Mare Nostrum. 

En la missiva l'organisme dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica dona dos mesos als propietaris de l'habitatge per a abandonar l'immoble i derrocar-lo. El pròxim 30 de març s'ha convocat una concentració de protesta sota el lema 'Eixa casa és casa nostra'. La manifestació s'ha acordat per unanimitat en la reunió de la plataforma, que aglutina als grups polítics en el consistori (PP, PSOE, Compromís i Vox) així com a representants de les associacions veïnals de les platges del Grau, La Torre i Estanyol. La manifestació s'efectuarà just enfront de l'habitatge amenaçat per Costes.

El portaveu de la plataforma i alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, han anunciat que "l'Ajuntament posa a la disposició dels veïns afectats els seus serveis jurídics amb l'objectiu de presentar els recursos que siguen necessaris per a paralitzar una nova agressió a la platja de Moncofa".

El primer edil ha assenyalat que "Costes, i tots nosaltres, som conscients que l'habitatge està en estos moments en perfecte estat d'habitabilitat. L’enderrocament pot suposar, no sols el mal als seus actuals propietaris, sinó també afeccions als habitatges confrontants que poden veure's afectades per esta injustícia". Alós Valls ha insistit en la unitat de tot el poble de Moncofa -grups polítics i veïns- per a paralitzar esta nova agressió a la façana costanera. 

L'alcalde i portaveu de la plataforma ha incidit, una vegada més, "en la necessitat d'exigir a Costes la regeneració de la costa. No han de gastar recursos ni diners a enderrocar més cases ni a atemptar contra més famílies, els recursos públics s'han de destinar per a protegir les platges, els habitatges i consolidar la protecció costanera. Des de la Plataforma i l'Ajuntament treballarem perquè totes les administracions: local, provincial, autonòmica i òbviament, l'Estat, anem de bracet a defendre la nostra costa i no a destruir la vida de famílies que fa 100 anys que viuen ací i que ara es poden veure al carrer".

Noticias relacionadas

next