Hoy es 22 de noviembre

davant la reforma de la Llei del Joc que es contempla al Pressupost de la Generalitat

La Fampa de Castelló mostra la seua preocupació per la proximitat de les cases d'apostes a les escoles

11/12/2023 - 

CASTELLÓ. La Fampa Castelló Penyagolosa, igual que altres Associacions veïnals o de mares i pares de la Comunitat Valenciana, qüestiona la reforma de la Llei del Joc, esmenada pel PP i Vox, que contempla el Pressupost de 2024 de la Generalitat. Aquesta reforma eliminarà, entre altres coses, la distància mínima de separació de 850 metres entre els salons de joc i els centres escolars, donat que els locals podran renovar les seues llicències encara que no complisquen aquesta condició.

Per a la Fampa Castelló Penyagolosa, aquesta decisió del govern valencià (influenciat per les pressions de les sales d’apostes i jocs), contradiu una llei que en el seu moment va ser considerada exemplar en l'àmbit estatal i que beneficiava als més joves, allunyant-los de les addiccions al joc.

La ludopatia és un problema social que alerta als professionals i al qual, cada vegada més, estan exposats els nostres fills i filles davant de l’increment recent de l’oferta comercial de cases d’apostes i joc. Reformes com la que actualment presenciem només faciliten la proliferació d’aquest tipus d’establiments, els quals podrien estar presents en les rutes dels estudiants cap a les seues escoles o instituts, quan està comprovat que açò no fa més que augmentar aquests tipus d’addiccions en la població més vulnerable.

La federació considera que aquestes decisions sols responen a interessos econòmics i polítics i, en cap cas, tenen un criteri de protecció social de la infància, de l’adolescència i de la joventut.

Sense període consultiu

Un altre assumpte que ha preocupat a la FAMPA Castelló Penyagolosa és la manera en la qual s’ha pres aquesta decisió: “lamentem que s’utilitzen fórmules com aquesta per a modificar normes que són molt importants en l’àmbit educatiu i que no s’obrin els corresponents períodes consultius a través d’òrgans com la mesa de mares i pares o com el consell escolar valencià.”

Des de la federació, considerem que és imprescindible establir un marc jurídic de protecció i prevenció de les addiccions al joc que salvaguarde la infància i la joventut. Pel que fa a les cases d'apostes, instem a què no estiguen prop dels centres educatius i de les zones d'oci juvenil, mantenint distàncies com a mesura per evitar la proliferació d'aquests establiments i prevenir que esdevinguen espais normalitzats en les rutes escolars que realitzen els nostres fills i filles cap a l'escola o a l'institut.

Per aquest motiu, demanem que no prosperen les esmenes ni els canvis a la Llei del Joc. Només d'aquesta manera podrem assegurar la seguretat i el benestar dels nostres infants i joves, protegint-los dels efectes negatius associats a l'exposició prematura al món del joc i les apostes.

Noticias relacionadas

next