VILA-REAL. Vila-real celebrarà del 5 al 7 de maig un dels seus festivals de referència, el Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, en una edició, la número 35, que reforça el seu caràcter internacional. La regidora d'Innovació Cultural, Noelia Samblás, i la directora artística del festival, Sara Recatalà, han presentat aquest dilluns la programació, que enguany porta per lema ‘Som gent de teatre’, acompanyades per l'autor del cartell, Roger Pardo, director creatiu de Eclectick Studio.
Samblás ha destacat que el teatre "inundarà les nostres places i carrers i convertirà en Vila-real en el centre de les arts escèniques i el teatre de carrer”. Una edició de FITCarrer “esperada i desitjada, una edició de celebració en què gaudirem d'una programació molt internacional, molt atractiva, i que no deixarà indiferents als espectadors”.
Sara Recatalà ha explicat que el festival comptarà amb una programació molt variada, en la qual es podrà gaudir de teatre, dansa, circ, treball de màscara, arlequins, etc. “Tindrem una edició més internacional que mai, sense oblidar a les companyies locals i de la nostra terra”, remarca la directora.
Així, el FITCarrer comptarà amb la participació de 19 companyies, de les quals 12 seran de l'àmbit nacional i 7 de diferents països com França, Itàlia, Colòmbia o Xile. La directora del festival ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Innovació Cultural i el departament de Cultura, a més de la resta de patrocinadors i col·laboradors.
La regidora Noelia Samblás també ha agraït el treball de la directora del festival i tot l'equip que el fa possible, així com les institucions i empreses que col·laboren. “Per a l'Ajuntament de Vila-real suposa un gran esforç portar avant aquest festival, però així i tot no perdem la il·lusió i les ganes, com hem fet els últims 35 anys perquè la cultura ens fa lliures i perquè sabem l'impacte positiu que té per a la ciutat a nivell econòmic i d'oportunitats”, destaca Samblás.
Roger Pardo ha explicat, en relació al disseny del cartell d'enguany, que s'ha realitzat incorporant al procés creatiu una eina d'Intel·ligència Artificial. Amb tot, ha subratllat que “les imatges creades són totalment noves i són fruit d'un treball creatiu a partir de la idea del lema, que enguany es resumeix en la frase ‘som gent de teatre’”.
En aquest sentit, defensa que la IA “és una eina més com moltes altres que s'utilitzen en el disseny gràfic i que ha vingut per a quedar-se com molts altres avanços tecnològics”.
Samblás ha explicat que el Premi Ramón Batalla es lliurarà enguany als huit directors de la història del festival: Nel·lo Vilanova, Xavier Pegueroles, Joan Raga, Tomás Ibáñez, Sergi González, Domingo Martínez, Pau Ayet i Sara Recatalà.
.