diputació invertirà en l'àrea més de 5 milions d'euros

Fomentar la composició musical i dur la cultura als pobles, els reptes de la Diputació per a 2020

27/12/2019 - 

CASTELLÓ. A només cinc dies perquè acabe l'any, el nou equip de govern de la Diputació de Castelló ja té llestos els seus pressupostos per a l'Àrea de Cultura, uns pressupostos que contemplen una inversió de més de 5 milions d'euros i que es centren, sobretot, en donar més protagonisme a la música local i incrementar les activitats culturals als municipis més xicotets de la província.

Des del govern provincial plantegen incrementar les línies de subvencions per a fomentar la realització d'esdeveniments i activitats culturals als pobles fins a arribar als 650.000 euros. Segons ha anunciat la diputada responsable del departament, Ruth Sanz, les ajudes per a esdeveniments culturals augmenten un 50% aquest 2020, passant dels 200.000 en 2019 als 300.000 euros. A més, l'accés serà pel procediment de concurrència competitiva que, tal com ha defés la Diputació, "garanteix la igualtat d'oportunitats i resulta molt més asèptic, transparent i democràtic". Així mateix, la institució supramunicipal manté la partida de 350.000 euros per a la subvenció d'activitats culturals, a les quals igualment s'accedirà per concurrència competitiva.

D'altra banda, dels més de 5 milions que la Diputació assignarà a l'Àrea de Cultura el pròxim any, el 10% d'aquesta quantitat- 528.600 euros- es destinarà a bandes i Escoles d'Educans i és que aquesta acció posa de manifest "que la música tindrà un important protagonisme en la política cultural impulsada per la nova Diputació de Castelló", afirmen des del govern provincial.

Nou concurs de composició musical

A més dels increments en les línies de subvencions per als pobles castellonencs, la Diputació busca fomentar el talent local i, entre les novetats dels pressupostos, destaca la creació d'un concurs de composició musical. L'obra guanyadora d'aquesta competició serà interpretada de manera obligatòria en el Certamen Provincial de Bandes del següent any. Una altra novetat dins dels pressupostos del govern provincial per a Cultura és l'ampliació de conceptes per a la justificació de despeses per part de les societats musicals.

Noticias relacionadas

next