CASTELLÓ. Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I celebrarà una nova edició del fòrum Innotransfer, el 25 d'abril de 2024 de 9 a 12 hores, dedicat a les tecnologies disruptives, com són la integració de la intel·ligència artificial i digitalització, que estan revolucionant la forma en què es gestionen els processos agrícoles.
Mitjançant l'ús d'algorismes avançats i sensors, els professionals d'agricultura poden monitorar i optimitzar eficientment variables clau com el clima, la qualitat del sòl i el rendiment dels cultius. Aquest enfocament tecnològic permet una presa de decisions argumentada sobre la base de dades precises, la qual cosa condueix a una producció agrícola més sostenible, rendible i resilient davant els desafiaments climàtics i ambientals.
La sessió, en la qual participaran la la Unió Llauradora i Ramadera i l'Associació Espanyola per a la Digitalització de l'Agricultura (AgroTech), al costat d'empreses del sector i grups d'investigació, constituïx una oportunitat excel·lent per a la interacció i col·laboració entre actors de l'àmbit de l'agricultura, personal tècnic, i grups d'investigació aplicada.
Durant l'esdeveniment, els participants tindran l'oportunitat de debatre sobre les tecnologies disruptives, desafiaments i solucions innovadores que s'estan implementant en el sector agrari per a millorar l'eficiència operativa agrícola com, per exemple, plataformes intel·ligents que analitzen dades en temps real, obtenció d'imatges per a la detecció precoç de plagues i la previsió d'aforament en cítrics, ús de robòtica intel·ligent, etc. Amb tot això, queda palés com l'adopció de solucions basades en intel·ligència artificial i digitalització en l'agricultura està representant un canvi de paradigma en l'agricultura i la seua indústria.
En la jornada Innotransfer es definiran propostes concretes de desenvolupament a fi de, des de la investigació, la innovació i la transferència de coneixement, oferir respostes a cadascun dels desafiaments identificats. La sessió del 25 d'abril podrà seguir-se presencialment a la sala multiusos de Espaitec 2, a les 9 hores, amb inscripció prèvia obligatòria.
Després de l'esdeveniment, hi haurà un espai per a networking entre les entitats, empreses, personal tècnic i grups d'investigació assistents. La jornada està organitzada per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, promoguda per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), i compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.