El pròxim 5 de maig

Una jornada de Fampa Castelló i el col·legi el CAU aborda la millora en l'acceptació de la discapacitat 

Foto: María José López / Europa Press
25/04/2023 - 

CASTELLÓ. El dia 5 de maig la FAMPA Castelló Penyagolosa, junt amb l’AMPA del Col·legi d’Educació Especial (CEE) el CAU, presenta una jornada sobre la importància de buscar suport per fer el procés d'acceptació de la discapacitat més senzill i beneficiós per a les persones amb diversitat funcional i les seues famílies. La formació començarà a les 17 h i es realitzarà al mateix centre.

A la formació, titulada “Millorant el procés d’acceptació de la diversitat”, parlarem del procés que passen les famílies en l’etapa primerenca fins a arribar a l'acceptació i la cerca de recursos; del paper del CAU en l’acceptació i en la millora del benestar de les famílies i de l’alumnat. 

Com comenta Maria Sales, la directora del CAU, “fer el pas de matricular a un fill a un centre d'educació especial, forma part d'acceptar que el procés d'aprenentatge-ensenyament pel qual passarà el seu fill és diferent, i les necessitats són també diferents”; d’algunes experiències concretes de mares i pares amb xiquets i xiquetes matriculats al centre i finalment de la importància que té per a les famílies amb xiquets en diversitat funcional associar-se i buscar suport les unes amb les altres, ja que finalment són elles les que més s'entenen i les que més experiències poden compartir.

L'acceptació és clau en la vida de les persones amb diversitat i la de les seues famílies: reconèixer que les necessitats d'aquest alumnat són diferents és el primer pas per a proporcionar-los el suport adequat. L'acceptació també és essencial per a establir una relació afectiva amb la persona amb discapacitat i permet el desenvolupament personal tant de la persona amb necessitats especials com de la seua família.

Sobre el CAU y Fampa

El CEE El Cau treballa dia a dia per a proporcionar oportunitats d'aprenentatge funcional que milloren la qualitat de vida dels alumnes i per a adaptar-se a la individualitat de cadascun. La metodologia activa i funcional, juntament amb les infraestructures del centre, fa que molts dels problemes de conducta que presenten els alumnes milloren considerablement. Això pot revertir en una disminució de l'ansietat que viuen les famílies i proporcionar suport al procés d'acceptació pel qual algunes famílies estan passant.

El treball del Cau no es centra solament en el currículum, sino que es basa en l'autonomia personal, l'autoconeixement, l'autoregulació, l'autodeterminació, la inclusió social i els drets de la persona amb diversitat funcional tot per millorar la qualitat de vida de l'alumnat. A més, El Cau participa de manera activa en activitats externes al centre en conjunt en la comunitat educativa de la ciutat de Castelló per a normalitzar i sensibilitzar a la societat sobre les persones amb TEA i grans necessitats de suport. També es busca aproximar a l'alumnat als contextos naturals sent el més inclusiu possible per a treballar així la generalització de l'aprenentatge.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la província de Castelló (FAMPA Castelló Penyagolosa) és una entitat social, laica i independent, integrada actualment per 253 Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de les comarques de Castelló. Es tracta d'una organització oberta i voluntària, que treballa per la defensa i millora de l'educació pública, i on tenen cabuda totes les famílies de les AMPA federades de la província.




Noticias relacionadas

next