DE LA ZARANDA

'La batalla de los ausentes' du al Paranimf una sàtira sobre el poder i el fracàs de tres vells soldats

27/04/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I acull el darrer espectacle de la companyia La Zaranda, teatro inestable de ninguna parte, titulat La batalla de los ausentes. La representació serà el divendres 30 d’abril de 2021 a les 19 hores.

Amb text d’Eusebio Calonge i dirigida per Paco Sánchez, qui també interpreta junt a Gaspar Campuzano i Enrique Bustos, La batalla de los ausentes és una sàtira del poder i la fe com a acte de resistència representat en tres vells soldats que tornen a l’escenari de la derrota en un intent per guanyar una batalla contra l’oblit. Tots tres reviuen una guerra llunyana i es pregunten com hagueren estat les seues vides en cas d’haver aconseguit la victòria al temps que reflexionen sobre la batalla més decisiva, la lluita desesperada per la pròpia vida, camp de batalla, combat sense treva per la conquesta d’un destí.

Després de més de quatre dècades de recorregut teatral, La Zaranda compta amb un gran prestigi internacional. La seua trajectòria té com a constants teatrals el compromís existencial i el partir de les seues arrels tradicionals per a revelar una simbologia universal; i com a recursos dramàtics, la cerca d'una poètica transcendent sense perdre la quotidianitat, l'ús simbòlic dels objectes, l'expressivitat visual, l'encarnació de textos en situacions teatrals i la plasmació de personatges vius.

Noticias relacionadas

next