a les 20.30 hores

'La cinta', 'Farrucas' o 'Work it class!' tanquen les projeccions del Festival VIST

31/03/2022 - 

CASTELLÓ. VIST, el Festival de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, arriba a la darrera jornada de projeccions de la secció oficial amb sis curtmetratges: El principi, La cinta, Tio, Farrucas, Outside is free  i Work it class! Serà, un dia més, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real amb entrada lliure a les 20.30 hores, una gala presentada per l'actor Jordi Collado.

La primera proposta serà El principi, un curtmetratge d'Albert Blay que és la primera vegada que se selecciona en un festival. La cinta, protagonitzada per Fran Perea, és obra d'Alberto Ruiz Rojo amb una dilatada trajectòria en el món dels curtmetratges i la televisió que va ser premiat per Cineculpable, anterior denominació de VIST, per 10 minutos. Des de Mèxic arriba Tio de Juan Medina, una barreja de terror i fantasia. Multipremiat i nominat al Goya en categoria curtmetratge de ficció, també es projectarà Farrucas, de Ian de la Rosa. De segell valencià, Outside is free és una mostra de supervivència signada per Antoni Sendra. I tancarà la sessió una gamberrada, Work it class! de Pol Digger, una proposta que implica l'espectador de forma activa.

Sinopsis

El principi - 14’06’’

Albert Blay

Aina arriba amb tren a la ciutat on viu Biel, la seua parella, amb la intenció de deixar definitivament la seua relació amorosa, la primera dels dos. L'endemà, en despertar-se, mantenen la conversa definitiva, on Biel intenta fer canviar de paréixer Aina, que dubta, però es manté ferma en la seua decisió.

La cinta - 13’46’’

Alberto Ruiz Rojo

Andrés està trencat després de la dolorosa mort de la seua xica en un accident. Recollint les seues coses, apareixen uns cassets que ella es gravava per a estudiar les seues lliçons de Medicina. Andrés sap que en alguna d'aquestes cintes hi ha gravada una cosa molt important per a ell. Aquesta cerca es convertirà en una obsessió.

Tio - 12’34’’

Juan Medina

Martín és un adolescent vanitós que en el seu primer dia de treball a les mines coneixerà el vell Andrés, un ancià miner que li explicarà la importància dels rituals ancestrals i el respecte que ha de tenir per Tio, el déu dimoni que custodia les mines.

Farrucas - 17’28’’

Ian de la Rosa

Hadoum, Fátima, Sheima i Sokayna són quatre adolescents del Puche, un barri perifèric de la ciutat espanyola d'Almeria, orgulloses de les seues arrels marroquines i espanyoles. Juntes s'enfronten a les seues primeres experiències en instituts fora del barri que, encara que fan evidents les mancances del seu entorn, no aconsegueixen que disminuïsca la intensitat dels seus desitjos i anhels. En el divuité aniversari de Fàtima, la fortalesa de la confiança que tenen en si mateixes es veurà posada a prova.

Outside is free - 16’45’’

Antoni Sendra

Un ciclista pateix un accident entrenant. Malferit i incapaç de moure's, queda atrapat a la muntanya. L'aparició d'un gos marcarà el destí de la seua supervivència.

Work it class! - 8’00’’

Pol Diggler

Durant una elegant festa de nit de Cap d'Any, dos ballarins intentaran burlar-se del públic de classe alta canviant la cançó de la seua actuació. La batalla més inusual està a punt de començar.

Noticias relacionadas

next