des de castelló 

La companyia de teatre Tian Gombau arranca en França una gira per Europa, Amèrica i Àsia

Entre funció i funció, la companyia estrenarà L’home que cremava pedres, un espectacle produït per l'Escalante

14/09/2023 - 

CASTELLÓ. La companyia de teatre de Castelló Tian Gombau té preparades les maletes dels seus muntatges Pedra a pedra i Sabates noves, espectacles de teatre d'objectes que es representaran en aquesta temporada 2023-2024 en diversos països d'Europa, Amèrica i Àsia (Espanya, França, Suïssa, Hondures, Mèxic i Korea del Sud). Però també, té mig preparades les maletes de l’espectacle L’home que cremava pedres de Jordi Palet i Puig, una producció Escalante en la que la companyia es troba actualment en plena creació i que estrenarà el pròxim 6 de desembre a l’Espai Cultural Ribes de València.

L’home que cremava pedres parla de la fascinació d’un xiquet pel foc, aquest element perillós i alhora imprescindible per a la vida, i de com ha anat evolucionant la relació entres els homes i la terra, uns vincles que determinaven la manera de treballar, la manera de viure el dia a dia i les festes, la manera de relacionar-se amb un espai i un temps. També parla de com ens adaptem a les adversitats, per pura supervivència, especialment els infants.

Aquesta nova creació continua amb la línea que la companyia va engegar fa més de 15 anys i que l’ha portat a tindre una insòlita trajectòria internacional. A l’igual que les seues tres últimes creacions, es tracta d’un espectacle de xicotet format dirigit per a la primera infància i públic familiar. Participa el mateix equip artístic que va crear  Sabates noves, espectacle estrenat al 2018 i guanyador del PREMI MAX com a Millor Espectacle Infantil i Familiar al 2020, així com del premis: Menció Especial-II Premis El Temps de les Arts, 2022 (Catalunya); Millor Actor, Millor Escenografia, Millor Estética i Solució Tècnica de Titelles-Lutfest International Children’s Theatre Festival of Subotica (Sèrbia); Premi del públic professional-International Puppet Theatre Festival “Visiting Arlekin”, (Omsk-Russia); Millor escenografia-Fira de Teatre de Titelles de Lleida (Catalunya); Millor Espectacle de Xicotet Format, FETEN (Xixón-Astúries). 

Els creadors Jordi Palet i Puig (autor i director), Isa Soto (escenògrafa), Òscar Roig (compositor) i Tian Gombau (actor i manipulador), intentaran arribar al cor dels espectadors, menuts i grans, amb aquesta nova creació que inclourà per primera vegada per a la companyia la tècnica de les ombres.

En paraules del propi Tian Gombau: "Aquesta temporada serà especial per a nosaltres. Tenim molta il·lusió de recórrer tots aquests racons del món per fer viatjar l'imaginari dels menuts i dels grans, a través dels nostres muntatges. I també, de poder crear un espectacle produït per l’Escalante Centre d’Arts Escèniques de la Diputació de València, un projecte referent en el panorama teatral nacional, a través del qual milers de xiquets i xiquetes s’han iniciat en el món del teatre. Sens dubte, és per a nosaltres un gran reconeixement al nostre treball".

Amb 31 anys de trajectòria, més de 4.000 representacions en els escenaris de 47 països i 28 premis nacionals i internacionals, els espectacles proposats per la companyia de teatre Tian Gombau s'han convertit en petites joies que han captivat als espectadors de mig món per la seua senzillesa i originalitat.

Noticias relacionadas

next