Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 26 de octubre y se habla de coronavirus TOQUE DE QUEDA estado de alarma golf sant gregori

La Diputació, amb les bandes de música: ajuda amb 100.000 € per a comprar instruments a 52 societats

17/10/2020 - 

CASTELLÓ. La Diputació de Castelló ha resolt la convocatòria de les ajudes destinades a l’adquisició d’instruments i materials de treball dirigides a societats musicals de la província de Castelló. En comissió informativa s’ha aprovat aquesta setmana la concessió d’un total de 52 subvencions que sumen un import de 100.000 euros.

Per a la diputada de Cultura, Ruth Sanz, es tracta “d’una important mostra del nostre suport directe cap a un dels sectors culturals més tradicionals i importants de la nostra terra, com és el de la música de banda”. En aquest sentit, ha recordat que aquesta línia de subvencions s’ha recuperat després de molts anys sense convocar-se. En total, ha informat, s’han estimat totes les sol·licituds presentades.

“L’objectiu és ajudar-los a mantindre una activitat que gaudeix de gran arrelament a les nostres comarques i, alhora, ajudar també el sector de fabricació d’instruments musicals”, ha expressat Sanz. D’igual manera ha compartit el seu desig de que “molt prompte tornem a la normalitat i que la música torne a emplenar els carrers de música i alegria amb el so dels pasdobles”.

El termini màxim per a la justificació de les despeses està fixat per al 31 de desembre de 2020.

Les escoles de música, a punt de rebre les ajudes

Sanz també ha assenyalat que en propers dies també està prevista la resolució de les subvencions a les escoles de música, que compten amb un pressupost de 200.000 euros. “Amb aquesta línia reforçarem l’aprenentatge de la música entre els nostres joves perquè la tradició musical castellonenca es perpetue en el temps. Tot i l’aturada de l’activitat durant bona part de l’any a causa de la pandèmia de coronavirus no hem volgut deixar de costat les entitats musicals perquè formen part del nostre adn festiu i cultural”, ha finalitzat.

next