el 16 de febrer

'La dona del 600', una comèdia sobre les absències familiars que aplega al Teatre Principal

14/02/2020 - 

CASTELLÓ. El Teatre Principal de Castelló presenta diumenge 16 de febrer a les 20.00 hores la funció La dona del 600. L'obra està escrita i dirigida per Pere Riera i interpretada per Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas. Es tracta d'una comèdia "àcida, amb alguns tocs costumistes i una ironia intel·ligent", segons detalla la Generalitat en un comunitat. A més, la història que conta i els personatges que presenta "tenen molta més profunditat del que sembla en un primer moment".

Tomàs és viudo, té més de setanta anys i el metge l’obliga a deixar el café, la llet, la sal i els greixos. Viu a soles i passa les hores sense fer res. Un dia la seua filla, Montse, li fa un regal inesperat: la maqueta d’un 600. Ella, que és metgessa en una ONG i passa molt de temps lluny de son pare, pensa que el regal mantindrà Tomàs entretingut, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tindre a casa durant tant de temps i que conduïa la seua dona, morta fa tres anys.

Tomàs té una altra filla i un net. La dèria d’aquesta reconstrucció crearà un conflicte familiar darrere del qual sura en tot moment la pèrdua de la mare. En les converses entre els personatges es reviurà un passat recent que encara no s’ha superat amb l’evidència del pas del temps, que ens canvia i acaba per fer-nos desaparéixer de manera inevitable.

Al llarg de l’obra assistim al distanciament i retrobament d’aquesta família, a la qual li falta el punt d’unió que representava la mare. Al cap i a la fi la família, qualsevol família és un suport evident en èpoques difícils.

Noticias relacionadas

next