La FUE-UJI ha aconseguit 19 projectes a través de la seua Oficina de Projectes Europeus i Internacionals

6/03/2021 - 

CASTELLÓ. La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha participat, a través de l'EuroFUE-UJI (Oficina de Projectes Europeus i Internacionals) en 19 projectes europeus de diferents convocatòries, tant com a líder com en qualitat de soci. Amb quatre projectes ja finalitzats, la FUE-UJI està actualment immersa en 15 projectes dels programes Erasmus+, Europe Aid, Horitzó 2020 i Europa per als ciutadans.

La missió de l’EuroFUE-UJI, creada al novembre de 2017, és acostar Europa a la Universitat i al seu entorn socioeconòmic, desenvolupant projectes innovadors en l'àmbit de l'educació i formació, transferència de coneixement, canvi climàtic, digitalització, salut i energia, entre altres.

La FUE-UJI, a través de l'EuroFUE-UJI, ofereix serveis específics en tres línies de treball: suport a la Universitat Jaume I a través d'encàrrecs de gestió per a potenciar la seua internacionalització, accions dirigides a les organitzacions i empreses vinculades a la FUE-UJI per a incrementar la seua competitivitat internacional, i la participació de la FUE-UJI en projectes europeus i internacionals en el camp de l'educació, la innovació empresarial, la digitalització, el canvi climàtic, el turisme i les smart cities, entre altres.

En aquest sentit, la FUE-UJI ha sumat a la seua destacada presència i coneixement de l'entramat societat-empresa-universitat, l'elevada participació en esdeveniments i reunions bilaterals amb professionals d'interès en Brussel·les, incloent-hi la Comissió Europea i xarxes europees com ERRIN-European Regions Research & Innovation Network.

L'equip EuroFUE-UJI està format per experts en finançament i fons europeus, comunicació i relacions institucionals, amb especialització en la preparació, redacció i presentació de projectes innovadors a escala internacional.

Línies de treball

Des de l'EuroFUE-UJI s'ofereix suport a la Universitat Jaume I a través dels encàrrecs de gestió H2020, Erasmus + i el nou encàrrec Study Abroad de l'UJI, amb l'objectiu de potenciar la internacionalització i de contribuir al progrés de la societat a través de projectes europeus de ciència i innovació.

Més enfocats a les empreses i entitats, l’EuroFUE-UJI aborda serveis específics sobre finançament i fons europeus, que van des de l'anàlisi prèvia del potencial per a la captació de recursos europeus, disseny de l'estratègia per a captació d'aquests, formació sobre finançament i fons europeus, pla de comunicació internacional, agenda de treball a Brussel·les i acompanyament, així com incorporació de les empreses en consorcis internacionals.
Una tercera línia de treball de l’EuroFUE-UJI va destinada a l'obtenció de finançament i implementació de projectes europeus i internacionals com a coordinadors i com a socis.

Cal destacar el gran èxit dels Desdejunis de Treball Europa 2027, una iniciativa posada en marxa al setembre de 2020 amb la col·laboració de Caixalmassora. En el marc d'aquest cicle de sessions sobre finançament europeu, empreses i entitats del Patronat de la FUE-UJI han conegut, de la mà d'experts en temes europeus, les oportunitats que ofereix Europa quant a subvencions i mecanismes de finançament. Algunes de les temàtiques protagonistes d'aquestes sessions han sigut el programa Innovation Fund sobre projectes d'indústries intensives en consum d'energia, així com també el programa marc d'investigació i innovació per al període 2021-2027, Horitzó Europa.

Projectes en marxa

Alguns dels projectes europeus que lidera la FUE-UJI, a través de l'EuroFUE-UJI, són:

  • Emprenedoria apícola i economia circular per a apoderar les dones i les seues famílies. Projecte en el marc del programa EuropeAid amb l'Argentina que té com a objectiu promoure l'emprenedoria a través d'un programa de microcrèdits entre dones amb experiència en diferents àmbits, que els permeten desenvolupar tota una xarxa d'empreses basades en economia circular al voltant de la producció apícola.
  • Start-up for development. Projecte Erasmus+ que té com a objectiu formar experts i expertes amb el coneixement necessari per a aportar solucions intel·ligents a zones rurals, amb l'última finalitat de convertir-les en ciutats intel·ligents o smart cities donant solució a problemes relacionats amb la sostenibilitat, digitalització, i seguretat, entre altres temàtiques.
  • CIA Project. Projecte Erasmus+ que millorarà les habilitats i l'ocupabilitat dels i les joves amb menys oportunitats mitjançant la creació de Consells Cívics Intergeneracionals Locals.
  • Ecoblue Tourism. Projecte Erasmus+ que augmentarà les oportunitats d'emprenedoria en ecoturisme blau als països costaners, a través de formació mitjançant una aplicació mòbil.
next