del 22 de desembre al 4 de gener 

La Jove Orquestra de la Generalitat sona a Castelló i Borriana aquests Nadals

21/12/2021 - 

CASTELLÓ. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la trobada d’hivern, que tindrà lloc del 22 de desembre al 4 de gener al Palau de les Arts de València i l’Auditori de Rafelbunyol. Enguany ho farà de la mà del director Pablo Rus Broseta i el director assistent Miquel Massana amb un programa de 59 minuts de duració i una plantilla de 64 músics.

La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb tres concerts: el 2 de gener a l’Auditori de Rafelbunyol, el 3 de gener a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 4 de gener al Teatre Payá de Borriana.

El programa, que es prepararà i posteriorment s’interpretarà en els dos concerts, té una durada de 59 minuts, sense pauses, i està compost per les peces ‘La tempesta’ de Txaikovski i la ‘Simfonia número 7’ de Dvorák.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè fusionen uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diverses especialitats instrumentals, per a concloure després amb assajos conjunts i la realització dels concerts.

El cartell de la trobada d’hivern de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics de menys de 26 anys. El seu director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la trobada d’hivern participen Oleguer Beltrán, violí; María Carmen Antequera, violí; Alicia Salas, viola; Josep Trescolí, violoncel; Joan Iborra, flauta; Dani Fuster, oboé; Eduardo Raimundo, clarinet; Jaume Gavilán, trombó, i Gratiniano Murcia, percussió.

Noticias relacionadas

next